Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jahody s drobenkou | recept

Jak udělat jahody s drobenkou | recept. Jahody s drobenkou - to je vynikající horký jahodový poklad, o kterém mohu prohlásit, že to je jedna z nejvýtečnějších zbraní na pozdní odpoledne.

Co je potřeba

4 – 8 porcí:
125 g másla
3/4 hrnku ovesných vloček
3/4 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku krystalového cukru + 3/4 hrnku na ovoce
2 hrnky jahod, nakrájených
2 hrnky směsi čerstvého lesního ovoce
malé kalíšky

1

Troubu předehřejeme na 180°C, máslo nakrájíme na kostky a necháme změknout.

2

Vločky, mouku a půl hrnku cukru smícháme v misce, přidáme máslo a rukama promačkáme, dokud se vše nespojí do drobenky.

3

Lesní ovoce a zbylý cukr promícháme. Do 4 až 8 ohnivzdorných misek rozdělíme ovoce, posypeme drobenkou a dáme na 15 20 minut zapéct.

4

Drobenka by měla zezlátnout a ovoce jemně probublávat.

5

Necháme vychladnout a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.