Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kadeřávkovou omeletu

Kadeřávek je jednou z mála plodin, kterou můžete mít i v zimě na zahrádce, vydrží i sníh a chladné počasí. Navíc obsahuje řadu vitamínů a jiných zdraví prospěšných látek, kterých v zimních období není nikdy dost. Vyzkoušejte si připravit omeletu s kadeřávkem. Je to jednoduché a rychlé jídlo. Navíc jde i ovýživný a zdravý pokrm. Zelená barva navíc působí v zimě blahodárně na lidskou psychiku.

Co je potřeba

 

Co budeme potřebovat:

 

200 g kadeřávku

2 vejce

trochu mléka

2-3 lžíce hladké mouky

1 malá brambora

sůl a pepř na dochucení

1 lžíci slunečnicového oleje

parmazán na posypání

bylinky a nakládaná zelenina, např. beraní rohy na ozdobu
 

1

 

Jako první obereme kadeřávek, zbavíme ho zavadlých částí a případně vyřízneme příliš tvrdé části košťálu. Nasekáme ho na kousky a opereme ho a osušíme ideálně v odstředivce na salát, případně dosušíme papírovou utěrkou. Bramboru oloupeme a nastrouháme na hrubo. 

2

V dalším kroku rozklepneme vejce do misky, přilijeme trochu mléka a rozkvedláme je. Osolíme a pepříme, skvělá je i bylinková sůl. Přisypeme trochu hladké mouky a zapracujeme ji.

3

Následně rozehřejeme v menší pánvi trochu slunečnicového oleje. Přidáme nasekaný kadeřávek a bramboru. V dalším kroku nalijeme na kadeřávek rozkvedlaná vejce a stáhneme plamen. Pomalu necháme omeletu opékat. Vařečkou oddělujeme okraje. Jakmile se omeleta zpevní, pomalu ji obrátíme na druhou stranu. Nejjednodušší je přiklopit na pánev talíř o podobném průměru, překlopit a z talíře pak opatrně přendat omeletu zpátky na pánev.

4

Omeletu posypeme parmazánem, aby se trochu rozpustil. Nakonec vyjmeme ze sklenice beraní rohy nebo jinou nakládanou zeleninu a necháme okapat. Bylinky, např. řeřichu, nasekáme nadrobno. Omeletu sejmeme z pánve, ozdobíme ji zeleninou a  bylinkami a podáváme.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.