Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa. Karbanátky z pohanky a hub chutí silně připomínají tradičního vánočního kubu. Dají se jíst teplé i studené a řekla bych, že zastudena jsou lepší. Krásně zvláční a chutě se propojí. Je to jednoduché a levné jídlo, ke kterému stačí jako příloha jen salát z čerstvé zeleniny.

Co je potřeba

  • 1 hrnek pohanky (200 ml)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 vejce
  • 2 hrsti čerstvých lesních hub
  • majoránka
  • česnek podle chuti
  • sůl
  • ovesné vločky
  • sádlo
  • hladká mouka 
  • sezam
1

Očištěné houby nakrájejte na plátky a bez tuku , jen mírně podlité vodou pro začátek, je vyduste. Loupanou pohanku uvařte podle návodu na sáčku v osolené vodě. Na jeden díl pohanky se přidává 1,5 dílu vody.

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa
2

Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na lžíci sádla společně s drceným česnekem

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa
3

Uvařenou pohanku, houby, cibuli a česnek promíchejte v misce s majoránkou a vejcem. Směs spojte hrstí jemných ovesných vloček a nechte asi 20 minut stát

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa
4

Utvořte placičky a obalujte je ve směsi hladké mouky a sezamu. Placičky moc nedrží pohromadě, chce to trochu trpělivosti, ale pečením se zpevní. Obalené karbanátky vyskládejte na plech potřený tukem.

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa
5

Pečte v troubě při 200 °C, během pečení je obraťte, aby měly hezkou barvu z obou stran.

Pokud vám nevadí smažená jídla, karbanátky můžete usmažit na pánvi v rozpáleném tuku.

Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa

Tipy

Vegetariáni sádlo na smažení (pečení) vymění za vhodný olej.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.