Co je potřeba

  • 200 g ředkviček
  • 200 g strouhaného sýra
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • oregano
  • sůl
  • tuk na smažení – sádlo
1

Ředkvičky omyjte, odstraňte zelenou nať a nastrouhejte. Případnou vodu, kterou ředkvičky pustí, nevylévejte. 

2

K ředkvičkám přidejte na stejném struhadle nastrouhaný sýr. Sýr musí být chuťově nevýrazný, stačí opomíjený třicetiprocentní Eidam. Přidejte mouku, celé vejce, oregano a promíchejte. Do směsi můžete přidat česnek pro výraznější chuť, ale není to nutné.

3

Do pánve s rozpáleným tukem na smažení položte lžící utvořené placičky a z obou stran je smažte tak jako bramboráky. Na obracení si vezměte širokou obracečku, placičky jsou měkké. Po vychladnutí sýr ztuhne. Podávejte se zeleninovou oblohou teplé nebo studené. Přeji dobré chutnání!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.25
Average: 4.3 (4 votes)