Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ředkvičkové placky | recept

Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší jsou z výživového hlediska syrové, ale je-li jich nadbytek, přijde vhod i recept na netradiční kuchyňské zpracování. Zkusila jsem je využít podobně jako cuketu a výsledek mě překvapil, placičky jsou velmi dobré. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, zde je recept na ředkvičkové placky.

Co je potřeba

  • 200 g ředkviček
  • 200 g strouhaného sýra
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • oregano
  • sůl
  • tuk na smažení – sádlo
1

Ředkvičky omyjte, odstraňte zelenou nať a nastrouhejte. Případnou vodu, kterou ředkvičky pustí, nevylévejte. 

2

K ředkvičkám přidejte na stejném struhadle nastrouhaný sýr. Sýr musí být chuťově nevýrazný, stačí opomíjený třicetiprocentní Eidam. Přidejte mouku, celé vejce, oregano a promíchejte. Do směsi můžete přidat česnek pro výraznější chuť, ale není to nutné.

3

Do pánve s rozpáleným tukem na smažení položte lžící utvořené placičky a z obou stran je smažte tak jako bramboráky. Na obracení si vezměte širokou obracečku, placičky jsou měkké. Po vychladnutí sýr ztuhne. Podávejte se zeleninovou oblohou teplé nebo studené. Přeji dobré chutnání!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články