Co je potřeba

pro přípravu 6 porcí (6 skleniček):

  • 1 vetší balení máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 3-5 lžic moučkového cukru
  • přibližně 250 g jahod (nejlépe čerstvé)
1

Při přípravě ovocného dezertu je nejdůležitější ingrediencí samotné ovoce. Jahody podusíme v hrnci ve vodě. Poté je pomačkáme na malé kousky a necháme je vychladnout.

2

V míse si rozdrtíme máslové sušenky na droběčky a zalijeme je rozpuštěným máslem. Promícháme, aby se máslo dostalo na všechny sušenkové drobečky. Získáme tak směs, která se tváří jako drobenka.

3

V další míse si vyšleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem. Přišleháme tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Dochutíme podle potřeby moučkovým cukrem.

4

A teď je na řadě ta nejzábavnější část. Vrstvíme. Na dno skleničky dáme lžíci sušenek, na ně pár lžic jahod. Skleničku dolijeme smetanovou náplní ale ne až po okraj, aby nám zbylo místo na poslední vrstvu sušenek. Vše záleží na vaší fantazii a velikosti použitých skleniček.

5

Můžeme dozdobit kouskem čokolády nebo hotovou čokoládovou ozdobou. Necháme vychladit. Smetanový dezert s ovocem ve sklenici podáváme vychlazený. Přeji dobrou chuť!

Klíčová slova

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (10 votes)