Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rychlý hruškový dezert do misky | jednoduchý recept

Jak udělat rychlý hruškový dezert do misky | jednoduchý recept. Dnes vám nabízíme tip, jak rychle a jednoduše vytvoříte z obyčejných, běžně dostupných ingrediencí, chutný sladký dezert. Na hruškách s čokoládou a pudingovým krémem si pochutnají děti i dospělí a nemusí to být přesně podle tohoto předpisu. S hruškami výborně ladí i karamel, zkuste ho místo kokosu. Přečtěte si návod, jak na to. 

Co je potřeba

  • 5 hrušek
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudingový prášek
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 50 g másla
  • cukr nebo sladidlo podle uvážení
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • vlašské ořechy na posyp
1

Hodně zralé hrušky oloupejte, rozkrojte na poloviny a odstraňte jadřinec. Hrušky mohou být i kompotované, pokud nemáte k dispozici čerstvé. Jestliže máte hrušky tvrdé, předvařte je ve vodě se špetkou kyseliny citronové (zabrání zhnědnutí). Do každé misky položte obě poloviny ovoce.

2

Běžným způsobem uvařte puding se strouhaným kokosem. Po uvaření a lehkém zchladnutí přidejte máslo a dobře ho s pudingem prošlehejte

3

Ještě teplý krém nalijte na hrušky tak, aby bylo ovoce zcela pokryto.

4

Nalámejte čokoládu a rozpusťte ji ve smetaně při mírné teplotě. Šlehejte ji metličkou a jakmile se smetana a čokoláda spojí v hustý a hladký krém, odstavte.

5

Čokoládovou směs rozdělte do misek a povrch posypte drcenými vlašskými ořechy. Můžete podávat teplé i vychlazené.

Do misek můžete přidat několik dětských piškotů a pokud ho nebudou jíst děti, do čokoládového přelivu přidejte kapku rumu nebo hruškovice.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.