Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat salát z červené řepy | recept

Červená řepa a salát z červené řepy? Salát z červené řepy může být významnou přílohou k pečenému masu, minutkám i jinému využití vzhledem k jeho kvalitám pro zdraví člověka. Pokud sledujete kalorie ve skladbě jídla, může salát z červené řepy nahradit hlavní jídlo. Řepa je také zásadní ingrediencí pro přípravu boršče, který si získává v našich podmínkách stále větší oblibu. Salát z červené řepy je jednoduchý a může se dělat na mnoho způsobů. Připravte si podle receptu chutný salát z červené řepy. Je jednoduchý a zdravý.

Co je potřeba

Na přípravu salátu z červené řepy:

  • 3 ks červené řepy nevařené
  • kelímek zakysané smetany
  • menší cibule
  • plátkový sýr
  • 1/2 citron
  • sůl
  • lžička cukru
1

Čím přípravu salátu z červené řepy začít? Bulvy červené řepy nejprve oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Použijeme řepu syrovou, abychom zachovali všechny vitamíny a hodnoty, které v sobě tato skvělá kořenová zelenina skrývá.

2

Do salátu z červené řepy použijeme také cibuli. Cibuli proto oloupeme a nakrájíme najemno. Dále vymačkáme šťávu z poloviny citrónu. Připravíme si plátkový sýr a nakrájíme ho na nudle, anebo sýr vcelku nakrájíme na kostičky.

3

Suroviny pro salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou, přidáme ještě trochu cukru a soli a je hotovo. Je to vše rychlé a jednoduché. Jediná pracnější záležitost je oloupání bulvy řepy a strouhání, kdy je pracovní deska trochu potřísněná od barviva řepy. Pokud strouháte červenou řepu na robotu, tak si ušetříte nepořádek.

4

Jiná varianta receptu na salát z červené řepy je: nastrouháme červenou řepu na jemném struhadle, přidáme jemně nastrouhaná jablka, křen podle požadavku na ostrost pokrmu a vše smícháme s majonézou. Takto připravený salát z červené řepy je vynikající příloha k masu, salát z řepy výborně chutná i k pečivu.

Autor: Jirina Novakova | Zobrazit autorská práva

Foto k receptu na salát z červené řepy: autorské, Jiřina Nováková

Hodnocení
Helus (neověřeno) | Út, 07/05/2016 - 19:16

Salatik sa mi paci,urcite vyskusam.Ja robievam z varenej cvikly,tento nepoznam.

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Masová pomazánka je lákadlem pro mnohé z nás. A proč nám tak chutná? Je to tím, že je šťavnatá, není suchá a obsahuje větší množství tuku. To nic nemě…