Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat selskou polévku | recept

Jak udělat selskou polévku | recept. Recept na selskou polévku. Výborná lehká zeleninová polévka plná masa a oblíbených těstovin vhodná ke každé příležitosti. Polévka plná zdraví. Nabízím vám svůj recept na vynikající selskou polévku.

Co je potřeba

300 g předního hovězího masa s kostí
sůl
1,5 l vody
1 cibule
2 brambory
150 g kořenové zeleniny
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 kapie
50 g nalámaných makarónů
polévkové koření
petrželka, pažitka

1

Maso vložíme do osolené vody, přidáme nakrájenou cibuli a přivedeme k varu.

2

Poté teplotu snížíme a vaříme doměkka.

3

Vyjmeme maso, obereme a nakrájíme si ho.

4

Vývar přecedíme.

5

Do vývaru si přidáme na kostky nakrájené brambory, nudličky kořenové zeleniny a kapii.

6

Povaříme.

7

V osolené vodě si zvlášť uvaříme makaróny, které pak scedíme a necháme okapat.

8

Do polévky dáme na kostky nakrájené maso, hrášek, makaróny a prohřejeme.

9

Dochutíme polévkovým kořením a nakrájenou petrželkou a pažitkou.

Místo makarónů můžeme dát široké nudle.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat chřestovou polévku | recept
Jak udělat chřestovou polévku | recept. Chřest je zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo ve formě. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákni…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.