Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat smaženici z ředkviček | recept

Smaženice z ředkviček | recept. Máte chuť na smaženici a houby nerostou? Nevadí, zkuste smaženici z ředkviček. V tomto období jsou levné a k dostání téměř v každé prodejně. Ředkvičky si snadno vypěstujete i v truhlíku na balkoně, pokud nemáte zahrádku. Chuťově se nepravá smaženice velmi podobá originálu z hub a výhodou je, že nezatěžuje trávení, tak jako houby. Ty jsou pro některé z nás těžce stravitelné, a proto se jídlům z nich musejí vyhýbat. Recept udává množství pro 3 průměrné jedlíky.

Co je potřeba

  • ředkvičky (2 svazky nebo asi 20 ks)
  • 6 vajec
  • malý kousek slaniny
  • 30 g másla
  • sůl
  • kmín
  • 4 jarní cibulky
  • pepř (je možné vynechat)
  • sýr na posypání (nemusí být)
1

Zeleninu očistíme, ředkvičky nakrájíme na plátky velké tak, jako houby na smaženici. Cibuli nakrájíme na kousky i s natí. Zelenou část si odložíme stranou na dozdobení hotového pokrmu.

2

Slaninu pokrájíme na malé kostičky a spolu s máslem ji necháme opražit na pánvi. Přidáme nakrájenou cibulku a plátky ředkviček. Osolíme, přidáme kmín a pepř dle uvážení. Krátce osmahneme, přiklopíme poklicí a udusíme do poloměkka. Pak odstraníme poklici a necháme odpařit vodu, kterou ředkvičky pustí.

3

Jakmile se přebytečná voda odpaří, vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout. Smaženici podle potřeby dosolíme a ihned podáváme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a posekanou cibulovou natí. Ve správně připravené smaženici mají být plátky ředkviček měkké, pak chutí připomínají houby. Přeji dobrou chuť!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové zelí | recept
Dýňové zelí | recept. Dušené zelí jako příloha neodmyslitelně patří k české kuchyni. Co když ale někdo nemůže, vzhledem k jeho nadýmavým účinkům, zelí…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.