Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat smaženici z ředkviček | recept

Smaženice z ředkviček | recept. Máte chuť na smaženici a houby nerostou? Nevadí, zkuste smaženici z ředkviček. V tomto období jsou levné a k dostání téměř v každé prodejně. Ředkvičky si snadno vypěstujete i v truhlíku na balkoně, pokud nemáte zahrádku. Chuťově se nepravá smaženice velmi podobá originálu z hub a výhodou je, že nezatěžuje trávení, tak jako houby. Ty jsou pro některé z nás těžce stravitelné, a proto se jídlům z nich musejí vyhýbat. Recept udává množství pro 3 průměrné jedlíky.

Co je potřeba

  • ředkvičky (2 svazky nebo asi 20 ks)
  • 6 vajec
  • malý kousek slaniny
  • 30 g másla
  • sůl
  • kmín
  • 4 jarní cibulky
  • pepř (je možné vynechat)
  • sýr na posypání (nemusí být)
1

Zeleninu očistíme, ředkvičky nakrájíme na plátky velké tak, jako houby na smaženici. Cibuli nakrájíme na kousky i s natí. Zelenou část si odložíme stranou na dozdobení hotového pokrmu.

2

Slaninu pokrájíme na malé kostičky a spolu s máslem ji necháme opražit na pánvi. Přidáme nakrájenou cibulku a plátky ředkviček. Osolíme, přidáme kmín a pepř dle uvážení. Krátce osmahneme, přiklopíme poklicí a udusíme do poloměkka. Pak odstraníme poklici a necháme odpařit vodu, kterou ředkvičky pustí.

3

Jakmile se přebytečná voda odpaří, vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout. Smaženici podle potřeby dosolíme a ihned podáváme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a posekanou cibulovou natí. Ve správně připravené smaženici mají být plátky ředkviček měkké, pak chutí připomínají houby. Přeji dobrou chuť!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Lečo s rybím filé | recept. Zeleninové lečo, případně lečo s klobásou nebo uzeninou každý zná. Je to rychlé a chutné jídlo. Co ale spojit lečo s rybím…