Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat Tartuffo

Zmrzlinový dezert

Co je potřeba

Pro 4 osoby:

6 žloutků

100 g hnědého cukru

2 lžíce medu

125 ml silné černé kávy

750 ml šlehačky

1/2 vanilkového lusku

100 ml mléka

60 g cukru

100 g kokosového krému

4 kopečky vanilkové zmrzliny

4 lžíce kakaa a strouhaného kokosu na posypání

1

V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem.

2

Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne.

3

Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu

4

Necháme 2 hododiny mrazit. Vanilkový lusk rozloupneme, dřeň vyškrabeme. Povaříme v mléce. Lusk vyjmeme.

5

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.

6

Přilijeme mléko a v horké vodní lázni vyšleháme.

7

Mícháme, až krém zchladne, a přidáváme kokosový krém.

8

Vmícháme zbytek šlehačky a necháme také 2 hodiny mrazit.

9

Na dno dvou formiček dáme kopeček vanilkové zmrzliny a doplníme kávovou.

10

Do dalších formíček dáme po kopečku kávové zmrzliny a na ni kokosovou. Dezert necháme jestě 1 hodinu mrazit.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.