Co je potřeba

Pro 4 osoby:
6 žloutků,
100 g hnědého cukru,
2 lžíce medu,
125 ml silné černé kávy,
750 ml šlehačky,
1/2 vanilkového lusku,
100 ml mléka,
60 g cukru,
100 g kokosového krému,
4 kopečky vanilkové zmrzliny,
4 lžíce kakaa a strouhaného kokosu na posypání

1

V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem.

2

Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne.

3

Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu

4

Necháme 2 hod. mrazit. Vanilkový lusk rozloupneme, dřeň vyškrabeme. Povaříme v mléce. Lusk vyjmeme.

5

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.

6

Přilijeme mléko a v horké vodní lázni vyšleháme.

7

Mícháme, až krém zchladne, a přidáváme kokosový krém.

8

Vmícháme zbytek šlehačky a necháme také 2 hod. mrazit.

9

Na dno dvou formiček dáme kopeček vanilkové zmrzliny a doplníme kávovou.

10

Do dalších formíček dáme po kopečku kávové zmrzliny a na ni kokosovou. Dezert necháme jestě 1 hod. mrazit.

Klíčová slova

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (3 votes)