Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat Tartuffo

Zmrzlinový dezert

Co je potřeba

Pro 4 osoby:

6 žloutků

100 g hnědého cukru

2 lžíce medu

125 ml silné černé kávy

750 ml šlehačky

1/2 vanilkového lusku

100 ml mléka

60 g cukru

100 g kokosového krému

4 kopečky vanilkové zmrzliny

4 lžíce kakaa a strouhaného kokosu na posypání

1

V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem.

2

Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne.

3

Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu

4

Necháme 2 hododiny mrazit. Vanilkový lusk rozloupneme, dřeň vyškrabeme. Povaříme v mléce. Lusk vyjmeme.

5

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.

6

Přilijeme mléko a v horké vodní lázni vyšleháme.

7

Mícháme, až krém zchladne, a přidáváme kokosový krém.

8

Vmícháme zbytek šlehačky a necháme také 2 hodiny mrazit.

9

Na dno dvou formiček dáme kopeček vanilkové zmrzliny a doplníme kávovou.

10

Do dalších formíček dáme po kopečku kávové zmrzliny a na ni kokosovou. Dezert necháme jestě 1 hodinu mrazit.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.