Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct brambory s masem a zeleninou | recept

Brambory zapečené s masem a zeleninou | recept. Zapečené brambory jsou jednoduché jídlo, které zvládne uvařit každý. Počítejte s tím, že pokrm je hodně sytý a upravte podle toho dávkování. Nemusíte úzkostlivě dodržovat dávkování a ingredience, plněné brambory se nedají ničím pokazit. 

Co je potřeba

  • 5 velkých brambor
  • 500 g mletého masa
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g rajčat v konzervě
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • lžička sušeného rozmarýnu nebo několik snítek čerstvé bylinky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • parmazán
  • olej
1

Nejprve důkladně vydrhněte neoloupané brambory. I se slupkou je v troubě při teplotě 200 °C upečte doměkka. Zatímco se brambory budou péci, připravte si do nich masovo-zeleninovou náplň. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na drobné kousky krájenou mrkev a petržel. Zelenina nemusí být čerstvá, můžete vařit z hotových mražených zeleninových směsí. K osmahnuté kořenové zelenině přidejte nakrájenou cibuli s česnekem a míchejte, dokud cibule nebude sklovitá.

2

K zeleninovému základu přidejte mleté maso, konzervovaná rajčata, sušený rozmarýn a worcester. Za občasného zamíchání duste do změknutí masa. Nakonec dochuťte solí a mletým pepřem.

3

Upečené brambory křížem nakrojíme a trochu rozmáčkneme tak, aby vznikla uprostřed „miska“. Každý brambor naplníme masovou směsí a posypeme strouhaným parmazánem. Vrátíme do trouby na několik minut zapéct. Po upečení ihned podáváme.

4

K bramborám se hodí česnekový dip, který si snadno uděláte smícháním zakysané smetany, rozetřeného česneku, soli, pepře a libovolné bylinky.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.