Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct chleba v pekárně | rady

Jak upéct chleba v pekárně | rady. Poradím vám jak na vynikající tmavý (žitný) chleba o váze 700 g. Pořídili jste si domácí pekárnu na chleba? A hledáte zajímavé recepty do domácí pekárny? Tak co takhle si v domácí pekárně upéct tento vynikající chleba? Upečeme si vynikající tmavý žitný chleba.

Co je potřeba

310 ml vlažné vody

2 lžičky soli

1 lžičku cukru

2 lžičku sušeného mléka

2 lžičky oleje

200 gramů celozrnné žitné mouky

200 gramů žitné mouky chlebové

120 gramů chlebové mouky pšeničné

1 lžička sušeného droždí

1 lžíci kmínu – nejlépe celý kmín

1 lžíci slunečnicových semen a 1 lžíci dýňových semen

1

Ingredience na chleba se dají do pečící nádoby a domácí pekárna se zapne na program celozrnný chléb.

2

Po upečení chleba necháme vychladnout. Dobrou chuť!

Abyste neměli děravý chleba po vyndaných hnětacích nožích, doporučuji před posledním hnětením (před pečením) nože vyndat a těsto uhladit.

Použijte i další recepty na chleba z domácí pekárny, vynikající je například banánový chleba. Domácí pekárny nabízejí pečení těchto zajímavých variant chleba. Pokud se vám recept na pečení chleba líbil, dejte mu svůj hlas. Děkuji.

Autor: jakub
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat banánový chléb | recept
Jak udělat banánový chléb | recept. Výborný jako dezert. Tak to je banánový chléb. Možná vám tato kulinářská kombinace nepřijde na první pohled p…
Jak připravit snídani na Valentýna
Říká se, že láska prochází žaludkem, což je nepochybně jedním z důvodů, proč existují speciální recepty vhodné na den svatého Valentýna. Ať už si zvol…
Jak vybrat domácí pekárnu | rady
Jak vybrat domácí pekárnu | rady. Domácí chleba přináší mnoho výhod, vyjde vás mnohem levněji, než ten kupovaný, a také víte, z čeho je upečený. V dom…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.