Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept

Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept

Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept. Ovesné sušenky mohou být pro někoho příliš suché a drobivé. Pokud upřednostňujete sušenky, které jsou uvnitř měkké a vláčné a na povrchu krásně křupavé, vyzkoušejte následující recept na jablečné ovesné sušenky. Můžete si je připravit kdykoliv během roku, nejlépe si však spojení pečených jablek a voňavého koření, které i zahřeje, vychutnáte v chladných dnech podzimu a zimy.

Co je potřeba

  • 1 a půl hrnku hladké špaldové mouky
  • 1 a půl hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 BIO vanilkový cukr
  • 1 lžička mleté skořice nebo ještě lépe kořenící směsi na jablečný koláč (ta může obsahovat skořici, kardamom, hřebíček, muškátový oříšek, ale i sušený zázvor, nové koření či badyán)
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 velké vejce
  • 3/4 hrnku změklého másla
  • 2 středně velká jablka – oloupaná a nakrájená na malé kousky
  • hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1

V míse promícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva, ovesnými vločkami, kořením a mořskou solí

V jiné míse rozšleháme změklé máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem, poté přidáme vejce a směs opět vyšleháme.

Následně přisypeme suchou směs a vše důkladně promícháme.

Nakonec do těsta vmícháme nakrájená jablka a vlašské ořechy.

 

 

 

 

Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept
2

Těsto klademe pomocí naběračky na zmrzlinu nebo 2 lžic na plech vyložený pečicím papírem. Mezi hromádkami by měly být dostatečné mezery. Každou hromádku mírně rozmáčkneme – třeba razítkem na sušenky nebo klidně navlhčenou rukou.

 

 

 

 

 

 

 

Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept
3

Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a sušenky pečeme, dokud nejsou pevné a jejich okraje zlaté. Trvá to zhruba 15–20 minut dle velikosti sušenek.

 

Sušenky necháme před podáváním vychladnout. Pokud nám nějaké zbydou, můžeme je uskladnit ve vzduchotěsné nádobě.

Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept

Tipy

Vlašské ořechy je možné nahradit mandlemi, lískovými ořechy nebo jiným druhem ořechů. Můžeme je také doplnit sušeným ovocem.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.