Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct křupavé zelné čtverečky k pivu | recept na slané pečivo

Jak upéct křupavé zelné čtverečky k pivu | recept na slané pečivo

Jak upéct křupavé zelné čtverečky k pivu | recept na slané pečivo. Tyto pikantní a křupavé čtverečky si zamilujete. Zaženou chuť, když vás honí mlsná a využijete je i při posezení s přáteli místo obligátních chipsů. Připravíte je  jednoduše, bez vážení a odměřování, a i tak se vždy povedou.

Co je potřeba

  • 500 g kyselého zelí
  • 3 lžíce sádla nebo mletých škvarků
  • 1 vejce
  • hrubá mouka podle potřeby
1

Zelí vymačkejte a překrájejte na menší kousky. Šťávu z něj můžete vypít, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Zelí vložte do mísy a přidejte k němu sádlo nebo škvarky, rozklepněte vejce a nasypte mouku.

Jak upéct křupavé zelné čtverečky k pivu | recept na slané pečivo
2

Vše dohromady promíchejte a podle potřeby přidávejte mouku. Těsto bude stále trochu lepkavé, ale to nevadí. Při rozvalování ještě trochu mouky těsto pojme.

Jak upéct křupavé zelné čtverečky k pivu | recept na slané pečivo
3

Plech vyložte papírem na pečení a těsto na něm rozválejte co nejtenčeji. Váleček podsypávejte moukou, aby se nelepil. Čtverečky jsou nejlepší hodně tenké. Rozválené těsto na plechu rozkrájejte rádlem nebo nožem na čtverečky. Pečte ve vyhřáté troubě při 200 °C dorůžova.

Jak upéct křupavé zelné čtverečky k pivu | recept na slané pečivo
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit zelník na plech | recept
Jak připravit zelník na plech | recept
Jak připravit zelník na plech | recept. Pokud Vám chutnají zelné placky, ale nechce se Vám trávit příliš času u plotny, máme pro Vás dobrou zprávu. V…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.