Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct madlenky - lotrinské cukroví | recept

15. Prosinec 2023

Původ madlenek je sporný, ostatně jako u většiny druhů cukroví, moučníků a dezertů. Ať už madlenky získaly své pojmenování po služebné polského krále a lotrinského vévody Stanislava I. Leszczyńského - Madeleine Paulmierové, anebo po neznámé lotrinské dívce Madelaine, která cukroví pekla pro účastníky svatojakubské pouti, jedno je téměř jasné. Madlenky mají původ ve Francii, v malém lotrinském městě Commercy na severovýchodě Francie. Cukroví z piškotového těsta má tvar mušliček a často jej vídáváme i namáčené v čokoládě. Recept na madlenky zhlédněte ve videu, přichystejte si suroviny a pusťte se do pečení pečiva také.

Co je potřeba

60 g rozpušteného másla
60 g krupicového cukru
2 celá slepičí vejce
1 lžičku vanilkového extraktu
60 g hladké mouky
půl kávové lžičky prášku do pečiva
trochu cukru na poprášení cukroví

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.