Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct maso s houbami a paprikou | recept

Zapečené maso s houbami a paprikou | recept. Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou rychlá a zašpiní se minimum nádobí, proto jsou u mne v kuchyni tak oblíbená. Právě vrcholí houbařská sezona a nápadů na jídla z hub není nikdy dost. Zkusila jsem následující recept na zapečené maso s houbami, který mně přišel jako řetězový e-mail. Autor nebyl uveden, tento houbový recept jsem trochu upravila a podělím se o něj s vámi.

Co je potřeba

Pro 4 osoby:

  • 2 kuřecí stehna
  • 2 plátky krkovice
  • 1 kg brambor
  • 5 velkých paprik
  • 400 g hub
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • šlehačka
  • rozmarýn
1

Oloupeme nebo oškrábeme menší brambory a překrojíme je na poloviny. Vložíme je do pekáče na olivový olej. Přidáme maso, osolíme a opepříme.

2

Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Nejchutnější jídla jsou ze směsi různých druhů hub, máme-li tu možnost, houby namíchejte. K vaření vybírejte jen houby mladé, starší měkké plodnice nejsou vhodné. Houbami posypte suroviny v pekáči a osolte.

3

Papriky očistíme, odstraníme semeník a nakrájíme je na proužky. Přidáme je do pekáče. Můžeme přidat i pálivou feferonku. Vše zalijeme šlehačkou a přidáme rozmarýn.

4

Přikryjeme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme v troubě při 200 °C. Před dohotovením alobal nebo poklici sejmeme a dopečeme. Tekutina se odpaří a brambory lehce zezlátnou. Ihned podáváme. Dobrou chuť!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit kantonskou rýži | recept
Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.