Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct měkké piškotové sušenky s banánem a čokoládou | rychlý recept

Jak upéct měkké piškotové sušenky s banánem a čokoládou | rychlý recept

Rychle připravené, rychle upečené a věřte, že i rychle snězené. Těmto úžasně jemným, voňavým a příjemně měkkým piškotovým sušenkám odolá málokdo. Osvědčené spojení sladkých zralých banánů s hořkou čokoládu totiž zapůsobí i zde, a ze základní třeného, máslově jemného těsta vytvoří znamenitou sladkou svačinku.

Co je potřeba

Uvedené množství vyjde na 75–80 drobných piškotových sušenek

  • 2 zralé banány (čím zralejší, tím lepší)
  • 100 g změklého másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 300 g hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g hořké čokolády
1

Pracovní postup:

Povolené máslo s cukrem vyšlehejte elektrickými metlami do nadýchané pěny.

máslo a vejce ke šlehání
2

Zašlehejte vajíčko.

základ na sušenky těsto
3

Poté přidejte do těsta  na sušenky rozmixované či vidličkou dohladka rozmačkané banány.

banány a těsto na sušenky
4

V misce pak takto připravený máslový základ zapracujte s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou do lepkavého jakoby třeného koláčového těsta.

sypké přísady do těsta
5

Na závěr vmíchejte nasekanou čokoládu.

vmíchání čokolády do těsta
6

Z těsta pak namočenou čajovou lžičkou odkrajujte nočky a v patřičných rozestupech je v podobě hromádek skládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) přibližně 10 minut, kdy budou tyto kouzelně voňavé sušenky nadýchané, měkké a krásně zlatavé.

Hotové piškotové sušenky skladujte v uzavřené dóze. Na našich webových stránkách si můžete vybrat i jiný rychlý recept na drobné pečivo a sušenky. Pamatujeme i na celiaky a diabetiky.

sušenky na plechu před pečením

Tipy

  • Pro umocnění čokoládového akcentu a současně estetického efektu můžete sušenky po upečení a vychladnutí ze spodní strany omočit v rozpuštěné čokoládě.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.