Co je potřeba

Na 1 porci si připravte:

  • 1 ks ryby
  • 1 malou cibuli
  • 3 cherry rajčata
  • 1/2 žluté papriky
  • kousek póru
  • tymián, pažitku nebo jinou oblíbenou nať
  • plátek másla
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • citronovou šťávu
1

Mořský okouník je někdy označován jako red fish. Je snadno rozpoznatelný, má krásnou červenou barvu. Ryba má jemné načervenalé maso a nízký obsah tuku. Je lepší kupovat rybu zmrzlou na moři, bývají nejkvalitnější, po vylovení jsou vykuchány a ihned zmrazeny. Okouník má velmi tvrdé a ostré šupiny a tělo porostlé trny s jedovými žlázami. Trny se před uvedením do prodeje odstraňují, nemusíte mít obavy.

2

Mořského okouníka nemusíme nijak zvlášť kořenit, stačí přidat čerstvou pokrájenou zeleninu a zapéci v troubě nebo na grilu. Osvědčená kombinace zeleniny je cibule, pór, rajčata a paprika. Přimlouvám se za cherry rajčata, jejich plná a výrazná chuť nejde nahradit.

3

Na rozpuštěné máslo vyskládejte cibuli na půlkolečka. Doporučuji přepuštěné máslo, nepřepaluje se a na pečení ryb je vynikající. Snadno si ho uděláte doma sami podle následujícího postupu – Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo. Není to těžké a tu chuť si zamilujete. Přepuštěné máslo používaly už naše babičky a teď se do našich kuchyní zase vrací.

4

Na cibuli položte osolené a opepřené ryby. Na každou porci položte nakrájená rajčata a proužky paprik. Vše zasypte bylinkami a pórkem. Zapečte v troubě při 200 °C asi 30 minut. Podávejte s brambory nebo tmavým chlebem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno