Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct nejjednodušší velikonoční dortíky z ovesných vloček | recept

Jak upéct nejjednodušší velikonoční dortíky z ovesných vloček | recept. Dortíky podle dnešního receptu můžete upéct kdykoli, nejen o Velikonocích, stačí je dozdobit jiným způsobem. Jsou původně s rostlinnou alternativou, ale pokud nemáte problém s kravským mlékem, použijte ho. Stejně tak je možné sladit cukrem a konečné dozdobení už je čistě na vaší fantazii. Příprava je extrémně jednoduchá, nelze nic pokazit, povedou se každému.

Co je potřeba

  • ¾ hrnku ovesných vloček
  • 1 bal. kypřícího prášku na pečení
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce chia semínek
  • ¾ hrnku mléka

Na ozdobení minimarshmallow a marcipánová hmota

1

Ovesné vločky, kakao, chia semínka, kypřící prášek a javorový sirup rozmixujte. Přidejte mléko nebo rostlinnou alternativu mléka a znovu krátce mixujte, aby se vše rovnoměrně spojilo a promíchalo.

2

Těstem naplňte formičky asi centimetr pod okraj. Dortíky musíte péct v pevné formě z keramiky nebo plechu. Papírový košíček řídké těsto při pečení neudrží. I pevnou formu můžete vyložit papírovým košíčkem. Po upečení a uvolnění okraje celý dortík i s papírem vyjmete. Jaký způsob zvolíte, ponechám na vaší volbě.

3

Troubu předem vyhřejte na 175 °C. Dortíky vložte do horké trouby a pečte je zhruba 20–25 minut. Před zdobením je nechte vychladnout.

4

Hotové dortíky můžete jíst bez další úpravy jen tak, lžičkou přímo z formy. K různým slavnostním příležitostem je ozdobte např. jedlými květy, barevným cukrářským zdobením, čerstvým ovocem nebo různými druhy krémů a polev.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.