Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct originální italskou bábovku panettone | recept

20. Listopad 2013

Recept na panettone. V Itálii se traduje, že když o Vánocích sníte italskou bábovku panettone, čeká vás následují rok štěstí. Panettone je typická bábovka s hrozinkami a kandovaným ovocem, která má podobný význam jako tradiční vánočka. panettone nesmí chybět na žádné italské hostině o Vánocích. Nechte se inspirovat a vánoční bábovku poitalsku si upečte doma i vy. Dobrou chuť!

Co je potřeba

Složení:
Pro všechny etapy:
500 g hladké mouky
200 g cukru
1 lžíce sirupu
120 g másla
7 žloutků
1,5 kostka čerstvého droždí
100 ml vody
60 ml mléka
1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr (zkuste použít bourbon vanilka)
100 g kandované pomerančové kůry
100 g kandované citronové kůry
200 g rozinek
200 g mandlí
kůra z 1 citronu
kůra z 1 pomeranče

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct máslovou vánočku | recept
Máslová vánočka | recept. Vánočka je tradiční vánoční pečivo, které se v dnešní době dá koupit po celý rok v obchodech. Tomu, kdo byl chtěl letošní sv…
Jak upéct vánočku | recept
Vánočka | recept. Tradiční vánoční kynuté pečivo, které nesmí chybět v žádné domácnosti – to je vánočka, štědrovka, houska nebo calta. Receptů na váno…