Co je potřeba

  • 4 porce ryby
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička papriky (podle uvážení sladká či pálivá)
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky kari koření
  • 125 g bílého jogurtu
  • 2 rajčata
  • šťáva z citronu
  • olej
  • zelená petržel (nebo jiná bylinka podle chuti)
  • sůl
1

V misce připravíme marinádu. Do bílého jogurtu přidáme utřený česnek, sůl a koření. Vše důkladně promícháme.

2

Vykucháme a očistíme si ryby. Nezáleží na tom, zda připravujete mořskou nebo sladkovodní, marináda se hodí na všechny. Vybírejte rybu podle své chuti. Na obrázku je hejk. Není cítit rybinou a má jen málo kostí. Připravenou marinádou potřete ryby ze všech stran a nechte v chladničce alespoň 2 hodiny marinovat.

3

Zapékací misku potřeme olejem, vložíme do ní ryby a potřeme zbytkem marinády. Obložíme rajčaty nakrájenými na plátky a posypeme natí petržele, cibulky nebo jiné oblíbené bylinky. Upečeme v troubě při teplotě 200 °C. Upečené porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s pečivem nebo brambory.

Tipy

Recept pochází z indické kuchyně, v originále je ještě v marinádě lžička mleté skořice. Ryba se doporučuje podávat s rýží. 

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)