Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct skořicový tvarohový dort | recept

Jak upéct skořicový tvarohový dort | recept. Skořicový tvarohový dort je lehký a patří spíše k méně kalorickým dortům. Jeho příprava je velmi jednoduchá. V článku vám přináším recept, jak si tento jednoduchý a přesto chuťově výborný dort udělat doma.

Co je potřeba

piškoty
rozemleté oříšky
máslo
cukr krystal 200g
skořici 1 lžíce
1x vajíčko
podmáslí 250ml
1x vanička tvarohu
3 kapky vanilkového aroma
2x sáček vanilkového cukru
šťáva z citronu (necelá půlka)

1

V robotu rozdrtíme piškoty na hrubý prášek společně s ořechy, přidáme rozpuštěné máslo a tím vytvoříme hmotu. Hmotu promačkáme v ruce, ať se nám všechny ingredience dobře spojí. Poté ji upěchujeme na dno otevírací dortové formy, kterou zespodu vyložíme pečícím papírem.

2

Celou dortovou formu vytřeme máslem, aby se nám kraje nepřichytily. Troubu si rozehřejme na 180 °C a připravíme si další vrstvu našeho dortu. Tvaroh ušleháme dohladka, přidáme cukr, vanilkové cukry, 1 – 2 lžíce skořice, 3 kapky vanilkového aroma, šťávu z citronu, podmáslí a na závěr zašleháme vajíčko.

3

Tuto směs nalijeme na sušenkový podklad. Necháme chviličku odstát a poté dort vložíme do trouby. Zhruba po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších asi 30 minut. Po celou dobu neotvírejte troubu. Otevřete ji až ke konci pečení pro zkontrolování dortu.

4

Po vytáhnutí z trouby necháme dort pozvolna chladnout, po vychladnutí ho přikryjeme alobalem a vložíme do lednice. Servírujeme s nakrájeným banánem, který zasypeme troškou skořice. Dobrou chuť přeji.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit borůvkový dort | recept
Jak připravit borůvkový dort | recept. Borůvkový dort je slavnostní jemný cukrářský výrobek určený k rychlejší spotřebě. Výhodou nabízeného předpisu j…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.