Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct slaný tortilla koláč se šunkou a sýrem | recept

Jak upéct slaný tortilla koláč se šunkou a sýrem | recept. Tradiční mexická placka v netradičním pojetí – tentokrát nebude sloužit k zavinutí masové náplně, ale její chutné těsto obohatí slaný koláč. Spolu se šunkou a sýrem se tak postará o nápaditou svačinku či lehkou večeři, která je navíc neuvěřitelně snadno a rychle připravená.

Co je potřeba

Uvedené množství je do dortové formy o průměru 23 cm

  • 1 menší balení tortilla wraps (6 x 20 cm s váhou 240 g)
  • 150 g šunky
  • 150 g sýru Eidam 45 %
  • 200 g smetanového bílého jogurtu
  • 2 vajíčka
  • sůl a pepř dle chuti
1

Tortilly nakrájejte na větší kostky či kratší proužky. Tentokrát jsem do receptu zvolila tomatové tortilly, které jsou příjemně ochucené a koláč krásně barevně oživí.

2

V míse je pak smíchejte s nahrubo nastrouhaným sýrem a na kostky nakrájenou šunkou.

3

Přidejte vajíčka s jogurtem a dle chuti osolte a opepřete.

4

Promíchanou směs urovnejte do koláčové či dortové formy vyložené pečicím papírem.

5

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) 30-35 minut, vrchní kousky tortilly se dozlatova opečou.

Tortilla koláč je vynikající ještě teplý, kdy se sýr lahodně táhne, i vychladlý nebo dokonce vychlazený z lednice.

Se šunkou a eidamem je koláč úžasně jemný a zachutná i dětem. Pro výraznější variantu koláč upečte například s čedarem či ementálem a místo šunky můžete přidat slaninu či jakýkoliv suchý salám.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.