Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct šťavnatou zeleninovou frittatu s parmazánem | recept

Jak upéct šťavnatou zeleninovou frittatu s parmazánem | recept. Tato dozlatova opečená a nebývale šťavnatá vaječná frittata plná jemné nasládlé zeleniny vám nabídne opravdu skvostný chuťový zážitek. Vedle zeleniny se o něj přitom zaslouží pouze voňavé koření spolu s výrazně aromatickým a v chuti intenzivním parmazánem.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím upečete frittatu o průměru 28 cm

  • 200 g mrkve či karotky
  • 400 g cuket
  • 1 cibule
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vajíčka
  • 2–3 lžíce jemně strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce smetany na vaření
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce provensálského koření
  • sůl a pepř dle vlastní chuti
1

Mrkev oloupejte, cuketu omyjte a očistěte a spolu s klasickou i červenou cibulí všechnu připravenou zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

Nastrouhanou zeleninu společně osmahněte na pánvi s rozpáleným olejem. Pár minut promíchávejte, dokud zelenina nezavadne a šťáva se nevydusí.

3

Směs ochuťte prolisovaným česnekem a provensálským kořením. Přibližně 2 minuty dál duste, až se koření patřičně rozvoní. Poté nechejte chladnout.

4

Mezitím v misce vidličkou prošlehejte vajíčka se smetanou i jemně nastrouhaným parmazánem a dle chuti osolte a opepřete.

5

Vlažnou zeleninovou směs přesuňte do koláčové formy, urovnejte a zalijte ochucenou vaječnou směsí. Takto vložte do předehřáté trouby na 200 ˚C (horkovzdušná trouba 180 ˚C) a pečte dozlatova 20–25 minut.

Máte-li pánev vhodnou do trouby, zeleninou směs připravujte přímo na ní. Následně do ní vlijte i vaječnou směs a vše společně na té samé pánvi v troubě zapečte.

  • Pokud oceníte jemnější variantu, díky níž výrazný parmazán nebude tolik intenzivní, přidejte do frittaty místo smetany na vaření, smetanu ke šlehání.

     

    Autor: Markéta
    |
    Hodnocení

    Diskuze k článku

    Další zajímavé články

    Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

    Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.