Co je potřeba

  • 240 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 8 lžic kysané smetany
  • 200 g tvrdého sýra na strouhání
  • sůl
  • mletý pepř
  • kmín na posypání
  • vejce na potření
1

Těsto vymíchejte ručně v hlubší míse. Sýr nastrouhejte na nudličky, změklé máslo nakrájejte na tenké lístečky a spolu s ostatními ingrediencemi vypracujte pevné těsto. Zabalte ho do folie a nechte přes noc odpočinout v chladu.

2

Druhý den těsto rozválejte na plát tloušťky 0,5 cm. Pokud je to možné, nepodsypávejte moukou, nebo jen velmi opatrně. Nožem nebo rádlem nakrájejte tyčky dlouhé asi 6 cm a 1 cm široké.

3

Ještě než tyčky přenesete na plech, potřete rozkrájený plát rozšlehaným vajíčkem a posypte celým nebo drceným kmínem.

4

Tyčinky vyskládejte na vymazaný plech, popř. vyložený papírem na pečení. Vkládejte je do vyhřáté trouby a při teplotě 180 °C upečte do světle žluta. Tyčinky příliš tmavé jsou hořké. Nechte si chutnat!

Tipy

Tento recept byl uveřejněn v časopise Rozkvět, ze dne 30.6.1938

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)