Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept. I koláč z listového těsta může být vydatnou svačinkou, která zasytí. S kombinací brambor, tučného sýru, šunky a vajíček, nanesených na těsto, skutečně hlad zaženete. Navíc si vzhledem k výraznému Čedaru a cibulce opravdu báječně pochutnáte.

Co je potřeba

 

  • 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
  • 300 g uvařených a vychladlých brambor
  • 200 g sýru Čedar
  • 100 g šunky
  • 4-5 ks jarních cibulek
  • 3 vajíčka
  • 150 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř k dochucení

 

 

 

 

1

Do větší mísy vsypte na drobné kostičky nakrájené brambory.

2

Přidejte nahrubo nastrouhaný Čedar, na kostičky nakrájenou šunku a nadrobno nasekanou zelenou cibulku.

3

V misce prošlehejte vajíčka se smetanou.

4

Vaječnou směs vlijte k surovinám v míse a důkladně, ale jemně, promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

5

Listové těsto přeneste do pečícím papírem vyložené formy či pekáčku a vytvarujte okraje.

6

Na těsto rovnoměrně  naneste připravenou bramborovou směs.

7

Takto připravený koláč vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C), a pečte 40 - 50 minut dozlatova.

Koláč nechejte před krájením trochu zchladnout a zatuhnout.

Pokud si chcete skutečně dopřát, sáhněte místo šunky po slanině. Ta je v koláči opravdu vynikající.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.