Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept. I koláč z listového těsta může být vydatnou svačinkou, která zasytí. S kombinací brambor, tučného sýru, šunky a vajíček, nanesených na těsto, skutečně hlad zaženete. Navíc si vzhledem k výraznému Čedaru a cibulce opravdu báječně pochutnáte.

Co je potřeba

 

  • 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
  • 300 g uvařených a vychladlých brambor
  • 200 g sýru Čedar
  • 100 g šunky
  • 4-5 ks jarních cibulek
  • 3 vajíčka
  • 150 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř k dochucení

 

 

 

 

1

Do větší mísy vsypte na drobné kostičky nakrájené brambory.

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
2

Přidejte nahrubo nastrouhaný Čedar, na kostičky nakrájenou šunku a nadrobno nasekanou zelenou cibulku.

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
3

V misce prošlehejte vajíčka se smetanou.

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
4

Vaječnou směs vlijte k surovinám v míse a důkladně, ale jemně, promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
5

Listové těsto přeneste do pečícím papírem vyložené formy či pekáčku a vytvarujte okraje.

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
6

Na těsto rovnoměrně  naneste připravenou bramborovou směs.

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
7

Takto připravený koláč vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C), a pečte 40 - 50 minut dozlatova.

Koláč nechejte před krájením trochu zchladnout a zatuhnout.

Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept

Tipy

Pokud si chcete skutečně dopřát, sáhněte místo šunky po slanině. Ta je v koláči opravdu vynikající.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články