Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit výborné kapří hranolky | recept

Jak usmažit výborné kapří hranolky | recept. Nemáte čas zajet si do Třeboně na nějakou tu rybí dobrotu? Zkuste si v domácích podmínkách usmažit vynikající kapří hranolky podle třeboňského receptu. Poradíme vám jak na to.

 

Co je potřeba

  • vyfiletované kapří maso ( přibližně půl kila na 4 porce)
  • sůl
  • sladká paprika
  • česnek
  • kmín mletý
  • zázvor mletý
  • hladká mouka
  • škrobová moučka
  • olej na smažení
  • bramborová kaše
  • různé dipy

 

1

Základem je čerstvé vyfiletované rybí maso. Nejlepší je z kapra. Pokud neovládáte filetování ryb, kupte si rovnou maso opracované. Když začínáme od „živého“ kapra, pak rybu zabijeme, vykucháme, vyfiletujeme a nakrájíme na proužky.

 

2

Připravíme si prolisovaný česnek, sůl, mletý kmín a trošičku mletého zázvoru ( nemusí být). Vše vetřeme do proužků (hranolků!) ryby a necháme odležet.

 

3

V misce promícháme hladkou mouku se sladkou paprikou a škrobovou moučkou.

Kousky kapra obalíme a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Usmažené necháme okapat na papírové utěrce.

4

Ke kapřím hranolkům si uděláme bramborovou kaši a tu posypeme čerstvou petrželkou.

5

Výborné je podávat různé studené dipy, podle vlastní chuti. Já mám nejraději dip ze zakysané smetany, soli a česneku. Vynikající je přidat do dipu trochu čerstvě strouhaného křenu.

6

Tuto specialitu nabízí většina restaurací v Třeboni (recepty se liší pouze v maličkostech) a teď i vaše domácí kuchyně. Dobrou chuť a nezapomeňte hlavní ingredienci: LÁSKU!

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kapra na černo | recept
Jak udělat kapra na černo | recept. Vynikající recept na kapra. Tento recept na kapra je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Dopor…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.