Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit houbovou polévku s kroupami | recept na podzimní polévku

Jak uvařit houbovou polévku s kroupami | recept na podzimní polévku. Dnešní recept je z kategorie těch, které nejdou pokazit. I když se nebudete striktně držet předepsaného množství ingrediencí, tato  podzimní polévka bude chutnat. Záleží jen a jen na vás, zda-li polévku připravíte s větším množstvím krup a bude hustější, nebo čerstvé houby zaměníte za sušené. Jen se přimlouvám za lesní houby, ze žampionů to není ono. Na druhu hub nezáleží, ale lepší jsou mladší tvrdší plodnice. Polévka je hustá a vydatná, řadí se mezi tzv. svačinové polévky.

Co je potřeba

  • hrnek uvařených krup
  • 1 středně velká mrkev
  • kousek celeru
  • 2 hrsti plátků čerstvých hub
  • 1 l vývaru z masa (hovězí, drůbeží)
  • lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • petrželová nať
1

Kroupy dobře properte ve vodě a nechte je namočené alespoň 30 minut před tím, než se budou vařit - rychleji změknou. Vodu vyměňte, osolte a kroupy uvařte doměkka. Sceďte a prozatím odložte stranou.

2

Na olivovém oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli a kostičky mrkve a celeru. Hezky vypadá, když je kořenová zelenina nakrájená na velikost uvařených krup. K osmahlé zelenině vložte plátky lesních hub a nechte vydusit vodu. Přidejte plátky česneku, minutu míchejte společně s houbami a zeleninou.

3

Směs v hrnci zalijte vývarem, osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Přiveďte do varu, přimíchejte uvařené kroupy a mírně vařte ještě zhruba 30 minut. Do uvařené polévky přidejte nasekanou petrželovou nať.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.