Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit hráškovou polévku s bylinami | recept

Jak uvařit hráškovou polévku s bylinami | recept

Jak uvařit hráškovou polévku s bylinami | recept. Uvařte si tuto jednoduchou polévku z hrášku, má svěží zelenou barvu a neodolatelnou chuť. Postup není složitý, ani náročný na použité ingredience. Za pár minut máte horkou polévku na stole.

 

Co je potřeba

300 g mrazeného hrášku
500 ml zeleninového vývaru
100 ml tučné smetany na vaření (40 % tuku)
1 velkou cibuli
1 svazek čerstvé petržele
1 svazek čerstvé máty
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 lžíce másla
bagetky

1

Oloupeme cibuli a nakrájíme si ji na jemno. V hrnci si rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibulku lehce do zlatova. Přidáme do hrnce mražený hrášek, promícháváme ho a necháme ho chvíli prohřát. To celé zalijeme vodou a necháme vařit. Přidáme 1 až 2 kostky bujónu a necháme vařit. (Můžeme přidat prolisovaný česnek, ale já ho nedávám - občas přidám trošku sušeného česneku, či medvědího sušeného česneku). Až je hrášek uvařený, rozmixujeme ho pomocí tyčového mixéru, aby polévka byla jemná, ale místy v ní necháme kousky hrášku. Zahustíme pomocí připravené jíšky - rozkvedlaná mouka ve vodě, a zalijeme tím naši vroucí polévku, necháme povařit, aby se nám mouka dobře rozpustila. Zjemníme smetanou s vysokým obsahem tuku. Dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou petržel a mátu. Do polévky přidáme lžičku másla a máme hotovou hráškovou krémovou polévku. Ideální je k polévce servírovat bagetky s máslíčkem. Dáme máslo do hrníčku a necháme ho rozpustit v mikrovlnce, na jemno si nasekáme petržel a mátu. To vše vložíme do másla a zamícháme. Bagetky si nakrájíme na kolečka a touto máslovou směsí je potíráme, vložíme je na chvílku do trouby cca na 160 C. Křupavé bagetky potom servírujeme s hráškovou krémovou polévkou. Nechte si chutnat!

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hrachovou polévku | recept
Jak uvařit hrachovou polévku | recept
Jak uvařit hrachovou polévku | recept. Hrachová polévka je hustá, krémová a není třeba mouka na zahuštění. Hustotu docílíte rozmixováním části hrachu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.