Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit mleté maso se zelím a rýží | recept

Jak uvařit mleté maso se zelím a rýží | recept. Dnes si můžete přečíst opět recept na pokrm z jednoho hrnce. Jídlo není zrovna fotogenické, ale o to lépe chutná. Původem je z maďarské kuchyně a koření se pálivou paprikou. Nic nezkazíte použitím papriky sladké. 

Co je potřeba

  • 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  •  1 větší cibule
  • hrnek rýže
  • polovina menší zelné hlávky
  •  pálivá nebo sladká paprika (1 lžíce i víc)
  • 70 g rajského protlaku
  • sádlo
  • mletý černý pepř
  •  sůl
1

Na lžíci sádla osmahněte nakrájenou cibuli. Stačí opravdu minimum tuku, z masa se uvolní dostatečné množství a je zbytečné přidávat ho více.

2

Mezitím, co se cibulka smaží, nakrájejte nebo nakrouhejte zelí na nudličky. Košťál odstraňte, do jídla ho nedávejte. Uvařte rýži v osolené vodě téměř doměkka, sceďte a prozatím odložte. Do hrnce se přidá až nakonec.

3

Na zrůžovělou cibuli rozdrobte mleté maso a opečte ho. Okořeňte pepřem, paprikou a osolte. Stále míchejte, aby se paprika nepřipálila, pokrm by byl hořký. Přidejte zelí, podlijte malým množstvím vody a duste pod poklicí doměkka.

4

K téměř měkkému zelí přimíchejte rýži, rajský protlak a dovařte. Podle potřeby podlijte trochou vody a dosolte. Podávejte bez přílohy. Po rozležení směs chutná ještě lépe.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.