Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit pohanku s houbami a kyselým zelím

Jak uvařit pohanku s houbami a kyselým zelím | recept. Při čtení některých receptů mě napadá, kdo první přišel na kombinaci užitých ingrediencí. Jeden takový příklad je následující pokrm z dnešního článku. A protože se mi líbí rychlé snadné a levné vaření z dostupných surovin, vyzkoušela jsem to. Byla jsem příjemně překvapena, vůbec to není špatné. Navíc je to zdravé a dietní, rozhodně jsem pohanku tímto způsobem nevařila naposledy. Vyzkoušíte to také?

Co je potřeba

  • 120 g suché loupané pohanky
  • 250 g kysaného zelí
  • 400 g syrových hub
  • 1 střední cibule
  • 1/2 lžičky mletého bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • sůl podle chuti
  • trochu oleje
1

Pohanku opláchněte a zalijte trojnásobným množstvím vody (1 díl pohanky, 3 díly vody). Uvařte ji doměkka a sceďte. Připravte si houby. Houby jsou důležitou chuťovou složkou. Volte proto houbovou směs, aby jídlo nebylo mdlé.

2

Cibuli pokrájejte na drobné kostičky a na malém množstvím oleje ji orestujte dožluta. Přidejte kousky očištěných hub, zakryjte poklicí a zahřejte. Po uvolnění vody z hub odstraňte poklici a tekutinu musíte nechat odpařit.

3

Z kysaného zelí vymačkejte šťávu, kterou můžete vypít, je vynikajícím přírodním prostředkem na úpravu trávení. Je-li třeba, překrájejte zelí na menší kousky.

4

V momentě, kdy v nádobě zůstanou jen houby a cibulka, přidejte zelí a uvařenou pohanku. Osolte podle chuti, prohřejte a ihned podávejte. Recept jsem někde opsala, bohužel bez doporučení k čemu podávat. Chutnalo mi to jen tak samotné jako varianta houbového vánočního kuby.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak naložit zelí tradičním způsobem
Jak naložit zelí tradičním způsobem | recept na tradiční nakládané kysané zelí. Kysané zelí se jako trvanlivý zdroj vitamínů a dalších cenných látek v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.