Jak uvařit ptáčky ze zelí podle dělenky LK - zvířátka
28. Duben 2019
Co je potřeba
1 hlávka zelí
6 vajec
6 cibulí
2 červené a zelené papriky
30 dkg uzeniny
1 nízkotučný sýr koření dle chuti
1 plátkový sýr 30%
trochu olivového oleje
1
Zelí dáme do vařící osolené vody a postupně oddělíme změklé listy. Na oleji si orestujeme cibuli, papriky a uzeninu.
2
Přidáme vejce, uděláme míchanici, kterou zjemníme taveným sýrem a okořeníme dle chuti. Do každého listu dáme lžičku směsi a zabalíme.
3
Klademe do kastrolu na dušení v troubě. Po vydušení poklademe plátkovým sýrem, ještě vrátíme do trouby, aby se roztekl po ptáčcích.
Další zajímavé články
Jak uvařit golubce s rajskou omáčkou | recept
Golubce s rajskou omáčkou | recept. Golubce mají nejasný původ, vyskytují se v ruské, polské, rumunské, maďarské i romské kuchyni. Jsou to zelné závit…
Jak upéct tyčky se zelím a česnekem | recept
Tyčky se zelím a česnekem | recept. Po tyčinkách podle tohoto receptu se u nás jen zapráší. Jsou opravdu vynikající. Hodí se k pohoštění mezi přá…
Jak uvařit chlupaté knedlíky se zelím a uzeným | recept
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným | recept. Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným jsou naprostá klasika. Dnes je však málokdo doma vaří. Pro toho, kdo…
Jak připravit slepici na paprice | recept
Slepice na paprice | recept. Slepice je v kuchyni, na rozdíl od ostatní drůbeže, tak trochu odstrčená. Málokdo ji v dnešní době zařadí do jídelníčku.…
Jak na hovězí pečeni po orientálsku | recept
Hovězí pečeně po orientálsku | recept. Šťavnaté plátky hovězího masa se slaninou na řezu, přelité hustou červenou omáčkou s houbami a zeleni…
Diskuze k článku