Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit ptáčky ze zelí podle dělenky LK - zvířátka

Chutný recept i pro náročnější strávníky. Díky zelí je lépe stravitelnější a zdravější.

Co je potřeba

1 hlávka zelí

6 vajec

6 cibulí

2 červené a zelené papriky

30 dkg uzeniny

1 nízkotučný sýr koření dle chuti

1 plátkový sýr 30%

trochu olivového oleje

1

Zelí dáme do vařící osolené vody a postupně oddělíme změklé listy. Na oleji si orestujeme cibuli, papriky a uzeninu.

2

Přidáme vejce, uděláme míchanici, kterou zjemníme taveným sýrem a okořeníme dle chuti. Do každého listu dáme lžičku směsi a zabalíme.

3

Klademe do kastrolu na dušení v troubě. Po vydušení poklademe plátkovým sýrem, ještě vrátíme do trouby, aby se roztekl po ptáčcích.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.