Těstoviny s rajčaty a tvarohem | recept. Špagety se dají připravit na tisíc způsobů. Zpravidla nejchutnější jsou v jednoduché, na čas a suroviny nenáročné přípravě. Při nákupu špaget dáváme přednost těm vyrobeným z tvrdé pšenice – semolinovým. Semolinové těstoviny obsahují velké množství lepku, nehodí se pro celiaky. Oproti těstovinám z klasické pšeničné mouky mají hezčí barvu, nerozvařují se a jsou chutnější. Mají nízký glykemický index, jsou vhodné pro diabetiky. Omáčka z tvarohu a rajčat má svůj původ v Itálii. Odložte předsudky a vyzkoušejte ji, budete překvapeni chutí.
Co je potřeba
- semolinové špagety (na porci se počítá 100 g) - olivový olej - sůl - cukr - cibule - cherry rajčata nebo plně vyzrálá obyčejná ( v nouzi nahradíme konzervovanými) - 150 g tvarohu - bazalka nebo dobromysl (oregano)
1
Nejprve si připravíme těstoviny. Začneme tím, že si do hrnce dáme ohřát vodu na špagety. Vroucí vodu osolíme a přidáme těstoviny. Vaříme podle návodu. Uvařené scedíme a promícháme se lžící oleje, aby se neslepily.
2
V dalším kroku na pánvi rozehřejeme olivový olej. Na něm osmažíme drobně pokrájenou cibulku dožluta nebo mírně dorůžova. Přidáme pokrájená rajčata i s jadýrky.
3
Pánev přiklopíme poklicí a rajčata rozdusíme na kaši. Přidáme k nim čajovou lžičku cukru na potlačení kyselosti a osolíme je. .
4
Do rajčatové kaše přidáme tvaroh s částí bylinek a prohřejeme. Důkladně mícháme, aby se vytvořila homogenní hmota. Tvaroh je lepší z vaničky, není tak hustý jako tvaroh v kostce. Na závěr dochutíme zbytkem bylinek, popřípadě dosolíme nebo přidáme cukr.
5
Na talíř dáme porci těstovin a na ně omáčku. Omáčka potřebuje dozdobit, aby jídlo vypadalo hezky.
Špagety s omáčkou z vlašských ořechů | recept. Potřebujete levně a rychle uvařit? Není vhodnější polotovar než těstoviny. Z těstovin se dá uvařit za p…
Špagety po uhlířsku – Carbonara | recept. Původ tohoto receptu na špagety je nejasný. Traduje se, že do Říma se dostal z Umbrie. Je to pokrm jednoduch…
Šopský salát | recept. Saláty nejčastěji připravujeme v létě, kdy je dostatek čerstvé zeleniny na pultech obchodů, nebo máme k dispozici vlastní, ze z…
Diskuze k článku