Co je potřeba

ryba (pro začátek volíme větší rybu pro zisk zručnosti), ostřejší širší nůž, prkénko

1

Celého kapra, s kůží, bez kůže, jak kdo rád, vezmeme pevně do ruky a opřeme břichem o stůl. Ostrým nožem nařízneme kaprovo masíčko u hřbetní ploutve a poté sjedeme nožem až dolů, přímo po žebrech.

2

Tím získáme polovinu kapra absolutně bez velkých kostí, může se však stát, že v oblasti ocasu, kde jsou kosti jemnější, to dá malinko více práce nebo že nějaká ta jemnější kostička zůstane. Obvykle se ale vše podaří a čtenáři JakTak jsou vysloveně zruční.

3

Na toto odkošťzování se však hodí alespoň por začátek zvolit spíše většího než menšího kapříka - má větší kosti.
Takto připravené řízky již zpracováváme ve štědrovečerním čase přirozeným způsobem našich tradic a kostičky v krku již nezaskočí.

Tipy

Větší ryba - větší kosti. Zvláště na první pokus této metody doporučujeme zvolit větší kus, na němž si techniku osvojíte. Dobře ansotřený nůž velmi pomůže.

Varování

V krajním případě by mohlo dojít k lehčímu pořezání. Nedoporučujeme dětem a za nevhdoných podmínek (rošivé monety ap.)

Klíčová slova

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (4 votes)