1

Mějte větší důvěru k syrovátce

Syrovátka byla neprávem opomíjená. Již z minulost byla považována za odpad při zpracování mléka. Je to vlastně zbytek po zpracování mléčných výrobků jejich sražením. Ačkoliv se vědělo, že zdravá je, nekladl se na její účinky až takový důraz, spíš naopak, pověst měla nevalnou. Problémem byla mnohdy špatná kvalita syrovátky.

2

Nejoptimálnější varianta – sušená syrovátka

Komu není příjemná tekutá chuť syrovátky (i když se dá koupit již ochucená vanilkovou nebo například meruňkovou příchutí), může vyzkoušet sušenou syrovátku. Při výběru syrovátky dbejte na obsah sacharidů – laktózy. Pokud máte na zřeteli zároveň účinek na hubnutí, platí pravidlo, čím více laktózy, tím méně bílkovin. Vyberte si takovou syrovátku, která bude mít minimálně 65 % bílkovin. Potraviny, které neobsahují bílkoviny, ztěžují hubnutí.

3

Syrovátka vyčistí střeva i pleť

Pokud máte v rodině dospívajícího potomka, který má problémy s pletí a akné, naordinujte mu syrovátku na každý den. Syrovátka je účinná také na ekzémy.

4

Vyčistěte si syrovátkou pleť

Na pleť je vynikající syrovátka jako peeling nebo ji použijte jako pleťovou masku po odlíčení. Příprava je velice jednoduchá. Smícháte 5 polévkových lžic sušené syrovátky a malého množství vody, podle toho, jakou chcete hustotu kašičky.

5

Vyhlaďte si kůži celého těla

Napusťte si vanu plné teplé vody, přidejte 300 gramů syrovátky a dopřejte si dvacetiminutovou koupel v této příjemné lázni. Vyhladíte si pokožku celého těla a budete se cítit příjemně a svěží. Účinky jsou patrné ihned a při dlouhodobém používání jsou změny dost znatelné. Zaznamenáte hladkost celého těla a podpoříte regenerační schopnosti kůže.

Varování
  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (12 votes)