Jak zapéct růžovky se šunkou, vejci a sýrem | recept z hub. Vyzkoušejte zapečené klobouky hub se šunkou, vejci a sýrem. Recept je jednoduchý, rychlý a jídlo poměrně vydatné. Přílohu můžete zvolit jakoukoli, univerzální je chléb nebo tmavé pečivo.
Co je potřeba
6 středně velkých klobouků muchomůrky růžovky
2 vejce
80 g šunky
1 malá cibule
lžíce sádla
sůl
pažitka
petrželová nať
150 g tvrdého sýra
mletý pepř
1
Na zapékané houby se nejlépe hodí mladé plodnice muchomůrky růžovky (masáku). Při jejich sběru je nutná opatrnost, aby nedošlo k záměně zajedovatou muchomůrku tygrovanou. Proto každou houbu pečlivě prohlédněte a zkontrolujte hlavní znaky, kterými se oba druhy od sebe odlišují. Pokud růžovku neznáte, jídlo můžete připravit i z bedel nebo holubinek.
2
Růžovky očistěte a sloupněte pokožku klobouku. Pekáček potřete rozpuštěným sádlem a klobouky rozložte vedle sebe. Každý osolte a okořeňte mletým pepřem.
3
Na sádle osmahněte na proužky pokrájenou cibuli, přidejte šunku, rozmíchaná vejce, sůl a nechte směs ztuhnout. Nakonec vmíchejte pažitku, která dodá lehkou příchuť česneku. Pokud vám česnek nedělá problémy, můžete zároveň s cibulkou osmahnout i rozsekaný stroužek česneku a pažitku vynechat.
4
Na každý klobouk položte plátek tvrdého sýra, druh zvolte podle vlastního uvážení. Na sýr položte náplň a překryjte dalším plátkem sýra.
5
Vložte do předehřáté trouby a zapékejte při 200 °C do zezlátnutí. Hotové jídlo posypte čerstvou petrželovou natí a ihned podávejte.
Jak upéct houbovou nádivku | recept. Zakomponovat do slané nádivky houby bylo přímo osvícením. Kousky na másle podušených hub, ochucené česnekem a maj…
Jak upéct bramborovou nádivku s houbami | recept. Recepty, kdy se nemusí nic vážit ani odměřovat mám nejraději. Mezi takové patří i nádivka z brambor,…
Jak připravit kuřecí prsa se směsí opečeného lilku a lišek | recept. Češi jsou nejen národ pivařů, ale také národ houbařů. Většina se těší na smaženic…
Diskuze k článku