Jak zužitkovat maso z pečené svatomartinské husy? Udělejte TOP burger
28. Říjen 2025
Pokud se vám nepodaří sníst celou svatomartinskou husu, nezoufejte! Máme pro vás skvělý a chutný recept, jak zbylé maso využít — domácí hamburger s trhaným husím masem. Je to jednoduchý způsob, jak proměnit zbytky v něco nového, šťavnatého a plného chutí, co potěší celou rodinu.
Co je potřeba
- zbylé pečené husí maso (cca 300 g), natrhané na menší kousky
- 4 bulky na hamburgery
- 1 menší cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky (volitelné)
- listy salátu
- plátky sýra (např. eidam, hermelín nebo cheddar)
- majonéza, hořčice nebo oblíbená BBQ omáčka
- sůl, pepř
- trochu oleje na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibulové plátky dozlatova. Pokud chcete, přidejte také papriku a krátce ji osmahněte.
- Přidejte natrhané husí maso a vše spolu krátce prohřejte, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Bulky rozkrojte a můžete je na chvíli lehce opéct na pánvi nebo v troubě, aby byly křupavé.
- Na spodní polovinu bulky dejte list salátu, pak porci trhaného husího masa se zeleninou a plátek sýra. Přidejte omáčku podle chuti a přiklopte druhou polovinou bulky.
- Podávejte s hranolky, bramborovým salátem nebo jen tak samotné.
Takto připravený hamburger je rychlý, chutný a skvělý způsob, jak dát druhou šanci svatomartinskému masu a užít si ho i po jedenáctém listopadu.
Další zajímavé články
Jak připravit kuřecí balíčky ve slanině: jednoduchý, šťavnatý a efektní recept
Kuřecí maso ve slanině patří k receptům, které spojují jednoduchost s výjimečnou chutí. Slanina dodá šťavnatost, krásnou vůni i jemně křupavý povrch,…
Jak správně vyškvařit husí sádlo – tradiční poklad české kuchyně
Husí sádlo patří k nejcennějším tukům v české kuchyni. Má jemnou chuť, krásně voní a vydrží dlouho čerstvé. Používá se na mazání chleba, pečení brambo…
Jak na svatomartinská husí stehna s knedlíkem a zelím
Svatý Martin a husa k sobě patří už po staletí. Tradiční svatomartinské hody jsou symbolem konce podzimu, hojnosti a sdílení s rodinou. Celá husa ale…
Jak připravit nejlepší svatomartinskou husu a s čím ji podávat
Svatomartinská husa je tradiční specialita, která se podává 11. listopadu na svátek svatého Martina. Podle legendy husy rušily Martina při modlitbách,…
Maso s pečeným patizonem: Podzimní dobrota plná chuti
Patizon je často opomíjená, přesto velmi chutná a variabilní zelenina. Svým vzhledem připomíná létající talíř, ale v kuchyni dokáže doslova přistát ja…






Diskuze k článku