Jak zužitkovat maso z pečené svatomartinské husy? Udělejte TOP burger
24. Říjen 2025
Pokud se vám nepodaří sníst celou svatomartinskou husu, nezoufejte! Máme pro vás skvělý a chutný recept, jak zbylé maso využít — domácí hamburger s trhaným husím masem. Je to jednoduchý způsob, jak proměnit zbytky v něco nového, šťavnatého a plného chutí, co potěší celou rodinu.
Co je potřeba
- zbylé pečené husí maso (cca 300 g), natrhané na menší kousky
- 4 bulky na hamburgery
- 1 menší cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky (volitelné)
- listy salátu
- plátky sýra (např. eidam, hermelín nebo cheddar)
- majonéza, hořčice nebo oblíbená BBQ omáčka
- sůl, pepř
- trochu oleje na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibulové plátky dozlatova. Pokud chcete, přidejte také papriku a krátce ji osmahněte.
- Přidejte natrhané husí maso a vše spolu krátce prohřejte, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Bulky rozkrojte a můžete je na chvíli lehce opéct na pánvi nebo v troubě, aby byly křupavé.
- Na spodní polovinu bulky dejte list salátu, pak porci trhaného husího masa se zeleninou a plátek sýra. Přidejte omáčku podle chuti a přiklopte druhou polovinou bulky.
- Podávejte s hranolky, bramborovým salátem nebo jen tak samotné.
Takto připravený hamburger je rychlý, chutný a skvělý způsob, jak dát druhou šanci svatomartinskému masu a užít si ho i po jedenáctém listopadu.
Další zajímavé články
Jak na svatomartinská husí stehna s knedlíkem a zelím
Svatý Martin a husa k sobě patří už po staletí. Tradiční svatomartinské hody jsou symbolem konce podzimu, hojnosti a sdílení s rodinou. Celá husa ale…
Jak připravit nejlepší svatomartinskou husu a s čím ji podávat
Svatomartinská husa je tradiční specialita, která se podává 11. listopadu na svátek svatého Martina. Podle legendy husy rušily Martina při modlitbách,…
Maso s pečeným patizonem: Podzimní dobrota plná chuti
Patizon je často opomíjená, přesto velmi chutná a variabilní zelenina. Svým vzhledem připomíná létající talíř, ale v kuchyni dokáže doslova přistát ja…
Jak na pečenou kachnu se zelím a bramborovým knedlíkem
Ke svatováclavským oslavám neodmyslitelně patřilo nejen sladké pečivo jako koláče, ale také slavnostní masitá jídla, často inspirovaná podzimní sezóno…
Jak připravit chutná kuřecí prsa na houbách?
Také chodíte na houby a rádi je přidáte do polévky nebo hlavního jídla? Pak se vám bude jistě hodit recept, který vám pomůže připravit rychlý a snadný…






Diskuze k článku