Drůbež
Nejnovější články v kategorii
Patizon je často opomíjená, přesto velmi chutná a variabilní zelenina. Svým vzhledem připomíná létající talíř, ale v kuchyni dokáže doslova přistát ja…
Ke svatováclavským oslavám neodmyslitelně patřilo nejen sladké pečivo jako koláče, ale také slavnostní masitá jídla, často inspirovaná podzimní sezóno…
Také chodíte na houby a rádi je přidáte do polévky nebo hlavního jídla? Pak se vám bude jistě hodit recept, který vám pomůže připravit rychlý a snadný…
Pomalu, ale jistě přichází čas švestek. Špendlíky jsou v poslední dozrávající vlně podle místa, kde se nachází, blumy jsou krásné a švestky už js…
Na zahrádkách nám právě dorůstá mladý hrášek a v některých luscích už máme menší či větší kuličky hrášku. Právě toto je výborné období na to, vyu…
Máte hlouběji do kapsy, přesto byste si rádi užili chuť svíčkové? Anebo hovězí maso u vás doma jednoduše nechutná, a tak chcete připravit jinou altern…
Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednodu…
Je tady konec zimy a mnozí z nás se nemohou dočkat jara. I když si zatím nemůžeme na zahrádce utrhnout vlastní ovoce nebo sklidit zeleninu, nic n…
Ať už Den pekingské kachny znáte, nebo o něm slyšíte zcela poprvé, vězte, že je s námi už od 14. století, kdy tato tradice vznikla. Slavíme jej 1…
S příchodem listopadu se k nám každoročně vrací stará dobrá tradice – pečená husa na svatého Martina. Tento zvyk má své kořeny hluboko v minulosti a j…