jaktak.cz

Jak si podomácku vyrobit medicínu při nachlazení | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Proti nachlazení už jsme vyzkoušeli mnoho receptů, ale je možné, že někdo z nás řekne, že je to asi jako s rýmou, kdy neléčená trvá týden a léčená sedm dní. Je pravda, že neexistuje nic, co by nachlazení jakoby mávnutím kouzelného proutku docela znegovalo. Ale když je nám těžko, dusí nás rýma nebo kašel a ještě k tomu máme trochu zvýšenou teplotu, vyzkoušíme rádi cokoliv, jen aby se nám alespoň málo ulevilo. A než sáhnete po nějakých lécích, vyzkoušejte tuhle podomácku vyrobenou a na přípravu jednoduchou domácí medicínu, třeba se budete cítit fyzicky o něco lépe.

Co je potřeba

kousek zázvoru
2 až 3 jablka
2 lžičky medu
2 stroužky česneku

Krok 1

Základem medicíny je jablko, zázvor, med a česnek. Hovořit o jablku, jak je pro naše tělo prospěšné, je jako nošení dříví do lesa. Připomeňme však kromě jablečné vlákniny a pektinu, kterou je jablko pověstné, ještě mnoho minerálů a vitamínů. Nemůže tady chybět ani úžasný včelí produkt med a osvědčený zázvor, který posiluje přirozenou obranyschopnost organismu.

Krok 2

Na domácí medicínu si připravíme dvě až tři jablka (podle velikosti, jaké máme po ruce). Omyjeme, vykrojíme jádřinec, ponecháme slupku. Stroužky česneku oloupeme a také opláchneme. Odkrojíme kousek kořene zázvoru (1 až 2 cm), oloupeme a rovněž omyjeme.

Krok 3

Připravené suroviny rozmixujeme v mixéru, česnek doporučuji nakrájet na plátky (při mixování se někdy kousek stroužku česneku dostane pod nožík mixéru a nerozdrtí se). Nakonec přidáme 2 lžičky medu a ještě krátce promixujeme.

Krok 4

Použití: medicínu užíváme celý den, je jedno v jakých časových intervalech. Můžeme zapíjet čajem, vodou, podle vašich dispozic.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-podomacku-vyrobit-medicinu-pri-nachlazeni-recept.html