Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na nadívanou pečenou kachnu | recept

Jak na nadívanou pečenou kachnu | recept

Jak na nadívanou pečenou kachnu | recept. Nadívaná pečená kachna, to je jídlo, které si s radostí můžete jednou za čas určitě dopřát. Pokud jste si na ní dosud netroufali, máme pro vás zjednodušený recept. S ním si můžete být jisti skvělým výsledkem.

Co je potřeba

1 kachnu (1 až 2 kg)

200 g vařené rýže

drůbeží játra

1 pórek

1 jablko

1 polévkovou lžíci másla

1 lžíci sekaných ořechů

majoránku, sůl, pepř

1

Z kachny odstraníme tuk, očistíme ji, omyjeme a osušíme. Vnitřek osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Kachnu necháme uležet v chladu asi půl hodiny. Játra a pórek nakrájíme nadrobno, smícháme s rýží, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhané jablko a ořechy a dobře promícháme.

2

Osolíme a opepříme. Kachnu naplníme, zašijeme a vložíme do pekáče tak, aby ležela hrudní kostí dolů. Posypeme solí a pepřem a přikrytou pečeme 50 minut.

3

Obrátíme ji, polijeme vypečenou šťávou, potřeme máslem a odkrytou kachnu upečeme dozlatova.

4

Nadívaná pečená kachna je podle receptu hotová. Teď už zbývá ji jen sníst. Dobrou chuť!

Autor: jakub
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.