Co je potřeba

1 kachnu (1-2kg), 200g vařené rýže, drůbeží játra, 1 pórek, 1 jablko, 1 polévkovou lžíci másla, 1 lžíci sekaných ořechů, majoránku, sůl, pepř

1

Z kachny odstraníme tuk, očistíme ji, omyjeme a osušíme. Vnitřek osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Kachnu necháme uležet v chladu asi půl hodiny. Játra a pórek nakrájíme nadrobno, smícháme s rýží, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhané jablko a ořechy a dobře promícháme.

2

Osolíme a opepříme. Kachnu naplníme, zašijeme a vložíme do pekáče tak, aby ležela hrudní kostí dolů. Posypeme solí a pepřem a přikrytou pečeme 50 minut.

3

Obrátíme ji, polijeme vypečenou šťávou, potřeme máslem a odkrytou kachnu upečeme dozlatova.

4

Nadívaná pečená kachna je podle receptu hotová. Teď už zbývá ji jen sníst. Dobrou chuť!

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.5
Average: 2.5 (6 votes)