Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bazalkové pesto a červené rajčatové pesto | recepty

27. Duben 2014

Nekupujte konzervované bazalkové pesto a ochutnejte domácí čerstvé pesto, vlastnoručeně vyrobené, bez éček a jiných přidaných látek škodících lidskému zdraví. Na přípravu zeleného - bazalkového pesta si přichystejte nejprve česnek, čerstvou bazalku, piniové oříšky, mořskou sůl, parmezán a extra panenský olivový olej. Na pánvi osmahněte piniové oříšky do zlatohnědé barvy a nechte vychladnout. Na řadu přichází česnek. Ten oloupeme a nakrájíme, parmezán nastrouháme, bazalku s olivovým olejem umixujeme na kaši. Smícháme s ostatními surovinami a mixujeme do pasty. V ledničce zelené pesto vydrží asi měsíc. Červené pesto se připravuje stejně snadno jako pesto zelené, nicméně jej tvoří mimo jiné červené chilli papričky, černé olivy, sušená rajčata a čerstvý tymián. Zhlédněte celý recept na zelené bazalkové pesto a červené pesto z sušených rajčat ve videu. A můžete je podávat ihned s těstovinami. Dobrou chuť!

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená bazalková omáčka, která pochází z oblasti Ligurie v severní Itálii. Alla genovese odkazuje na město Janov (Ge…
Kopřivové pesto | recept. Pesto je hustá směs bylinek, oleje, ořechů a semínek, soli, česneku a sýra. Slouží k ochucení těstovin nebo salátů. Pesto lz…