Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit dýňový puding | recept

Jak připravit dýňový puding | recept

Existuje mnoho možností, jak si připravit domácí dýňový puding. Od nejjednoduššího, kdy smícháme hotový instatní puding s dýňovým pyré po pečený dýňový puding. Recept uvedený v následujících odstavcích v sobě zahrnuje postup, jakým nám často připravovaly puding naše maminky (tedy z mléka a umělými aromaty ochuceného škrobu), avšak chuť pudingu dodáme přírodně – pomocí dýňového pyré a koření. Navíc není nutné využívat pouze bramborový či kukuřičný šrob, můžete vyzkoušet třeba zdravější tapiokový. Také si můžete zvolit sladidlo, které vám vyhovuje – např. třtinový cukr či med.

Co je potřeba

  • 400 ml dýňového pyré
  • 1/2 hrnku třtinového cukru – případně medu
  • 1 BIO vanilkový cukr
  • 2 velká vejce
  • 1/4 hrnku kukuřičného či tapiokového škrobu
  • 2 lžičky dýňového koření (směs mleté skořice, zázvoru, hřebíčku, nového koření, muškátového oříšku)
  • 1 a půl hrnku plnotučného mléka (můžeme použít i rostlinné mléko – např. kokosové, mandlové, apod.)
  • špetka soli
1

Do rendlíku nalijeme dýňové pyré a přidáme třtinový cukr. Vše zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Rendlík odstavíme z ohně a pyré necháme mírně zchladnout.

 

Následně přidáme vejce a škrob, který jsme si předem rozmíchali v malém množství mléka. Vše promícháme a nakonec přilijeme zbylé mléko a přidáme vanilkový cukr, špetku soli a dýňové koření.

Jak připravit dýňový puding | recept
2

Puding zahříváme na středním plameni za častého míchání, dokud nezačne houstnout. Jakmile puding přivedeme k varu, odstavíme ho z plotny.

 

Jak připravit dýňový puding | recept
3

Dýňový puding nalijeme do jednotivých skleniček či jiných vhodných nádob a necháme zcela vychladnout a ztuhnout.

 

Před podáváním můžeme puding ještě více vychladit v lednici. Podáváme jej samotný nebo přelitý dýňovým sirupem a posypaný ořechy. Lze jej dozdobit také šlehačkou a klidně i strouhanou čokoládou.

 

Zbylý puding skladujeme v lednici, kde nám vydrží až 3 dny.

Jak připravit dýňový puding
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zpracovat černou ředkev
Jak zpracovat černou ředkev
Černá ředkev patří mezi velmi zdravé druhy zeleniny, které se určitě vyplatí zpracovat a uskladnit na zimu. Jednak pro její léčivé účinky, jež nám moh…
Jak grilovat houby | postup
Jak grilovat houby | postup
Jak grilovat houby | postup. Tipů na grilování není nikdy dost. Grilujeme všechno: maso, zeleninu i ovoce. Tak proč nevyzkoušet i houby? Správně ugril…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.