Jak připravit houbovou paštiku
02. Říjen 2020
Jak připravit houbovou paštiku | recept z čerstvých lesních hub. Název houbová paštika je celkem zavádějící, respektuji oficiální název, ale lépe by se hodilo slovo pomazánka. Paštika (pomazánka) je příjemnou obměnou staré známé houbové smaženice. Chutná dobře na topinkách nebo opečeném toastovém chlebu. Nenechte se zmást nepříliš hezkou barvou na úvodní fotografii, skutečnost je mnohem lepší. Barva se odvíjí podle druhu hub, ze kterých je paštika uvařená. Jako téměř vždy, doporučuji použít směs různých druhů lesních hub.
Co je potřeba
- 400 g dušených lesních hub
- 3 vejce
- 80 ml smetany na vaření
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl podle chuti
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 3–4 stroužky česneku
- špetka tymiánu
- špetka mletého bobkového listu
- hrst sekané petrželové natě
- lžíce strouhaného parmazánu
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit tekutý houbový výtažek | recept
Tekutý houbový výtažek | recept. Houbový výtažek (redukce) je mnohem lepší než houbové koření. Dodá pokrmům silnou chuť čerstvých hub,…
Jak udělat houbové ragú | recept
Jak udělat houbové ragú | recept. Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z če…
Jak usmažit karbanátky z lesních hub | recept
Jak usmažit karbanátky z lesních hub | recept. Houbové karbanátky se dají namíchat ze všech druhů jedlých hub. Záleží na tom, co zrovna v lese najdete…
Jak zapéct brambory s bedlami (i jinými houbami)
Jak zapéct brambory s bedlami (i jinými houbami) | recept z čerstvých hub. Zapečené brambory s bedlami jsou typicky podzimní jídlo. Bedla vysoká, ales…
Jak uvařit polévku z hub a červené čočky
Jak uvařit polévku z hub a červené čočky | recept na houbovou polévku. Tato hustá zeleninovo-houbová polévka přijde vhod v chladnějších podzimních dne…
Diskuze k článku