Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit houbovou paštiku

Jak připravit houbovou paštiku | recept z čerstvých lesních hub. Název houbová paštika je celkem zavádějící, respektuji oficiální název, ale lépe by se hodilo slovo pomazánka. Paštika (pomazánka) je příjemnou obměnou staré známé houbové smaženice. Chutná dobře na topinkách nebo opečeném toastovém chlebu. Nenechte se zmást nepříliš hezkou barvou na úvodní fotografii, skutečnost je mnohem lepší. Barva se odvíjí podle druhu hub, ze kterých je paštika uvařená. Jako téměř vždy, doporučuji použít směs různých druhů lesních hub. 

Co je potřeba

  • 400 g dušených lesních hub
  • 3 vejce
  • 80 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl podle chuti
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 3–4 stroužky česneku
  • špetka tymiánu
  • špetka mletého bobkového listu
  • hrst sekané petrželové natě
  • lžíce strouhaného parmazánu
1

Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Vložte je do nádoby, podlijte lžící vody a zahřejte. Houby uvolní vodu, kterou musíte vydusit. Pak je rozsekejte nahrubo (umelte v mlýnku na maso).

2

Houby okořeňte česnekem, bobkovým listem, pepřem, solí, tymiánem a citronovou šťávou. Přidejte strouhaný sýr a promíchejte.

3

Ve smetaně rozšlehejte celá vejce a zapracujte je do směsi. Na závěr přidejte sekanou nať petržele a opět promíchejte.

4

Směsí naplňte misky nebo skleničky a 30 minut je povařte ve vodní lázni. Studené můžete ihned konzumovat.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat houbové ragú | recept
Jak udělat houbové ragú | recept. Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z če…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.