Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jelení kýtu na portském víně | recept

01. Červenec 2012

Na tento recept potřebujete 600 g jelení kýty bez kosti, 50 g slaniny, 200 g mrkve, celeru, petržele, 25 g hladké mouky, 4 lžíce oleje, 4 dl vývaru, 1 dl portského vína nebo sherry, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci másla, 2 čerstvé hrušky, 1 větší cibule, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, malý brusinkový kompot, snítka tymiánu a sůl. Začneme tím, že jelení kýtu odblaníme, opláchneme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na obou stranách.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak na čokoládový fondant | recept
Čokoládový fondant | recept. Každý milovník čokolády nad tímto dezertem zaplesá. Po rozkrojení malé bábovičky náš totiž překvapí tekutá čokoládová láv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.