Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jemné lasagne s mozzarellou a rajčaty | recept

Jak připravit jemné lasagne s mozzarellou a rajčaty | recept. Jemná chuť mozzarelly a rajčat oživená směsí italského koření, spolu s lahodně krémovým bešamelem, vytvoří ty nejbáječnější bezmasé lasagne, které jste kdy jedli. Jsou jemné, příjemně krémové, lehce stravitelné a navíc rychlé a snadné na přípravu.

Co je potřeba

Suroviny:

  • 100-150 g syrových lasagní
  • 500 g rajčat
  • 3 balíčky mozzarelly
  • sušená směs italského koření – dle chuti
  • sůl a pepř

Na bešamel:

  • 50 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 600 ml mléka
  • sůl, pepř a muškátový oříšek
1

Mozzarellu nechejte okapat, rajčata umyjte a oboje nakrájejte na tenké plátky.

2

V hrnci zpěňte máslo.

3

Přidejte k němu hladkou mouku a za stálého míchání zlehka osmažte.

4

Do jíšky pomalu přilévejte mléko a na mírném ohni míchejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Mléko můžete přidat jak polotučné, tak i plnotučné - s ním bude bešamel o něco lahodnější, krémovější, ale zároveň hutnější.

5

Nyní můžete začít vrstvit. Do olejem vymazaného pekáčku naneste nejprve tenkou vrstvu bešamelu a na ní položte plátky lasagní.

+

6

Na lasagne vyskládejte vrstvu rajčat a mozzarelly, podle své chuti posypejte italským kořením, osolte a opepřete.

7

Zalijte bešamelem a na něj opět vyskládejte lasagne.

8

Takto vrstvěte, dokud máte suroviny či vám dovolí výška pekáčku. Poslední vrstvu, kterou tvoří plátky lasagní, zakryjte mozzarellou.

9

Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) 25-35 minut, dokud se sýr nerozteče a lehce neopeče. Lahodné lasagne servírujte nejlépe ozdobené čerstvými bylinkami.

Pokud máte k dispozici čerstvé italské bylinky, zcela určitě je využijte. Daleko více lasagne provoní a chuťově pozvednou. A je zcela na vaší chuti, zda použijete jen jeden druh, či vytvoříte kombinaci. Vynikající jsou v jakékoliv podobě.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.