Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kapří bramboráky podle tchána Jendy | recept

19. Červenec 2013

V pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko odhalují šéfkuchaři televize Polar Mirek Horák a Tomáš Smoček často takové recepty, o kterých jste ještě neslyšeli. Jedním z takových receptů jsou kapří bramboráky podle tchána Jendy. Tento originální kapří recept pochází z Ostravy, konkrétně z městké části Mariánské hory. Naučte se od šéfkuchaře udělat dokonalý filet z kapra, poté na pánvici rozpalte sádlo, rozprostřete na něj těsto, na které položíte filet z kapra. Jak se zatáhnou okraje na těstu, z vrchu přiklopíte dalším těstem, tak aby přesahovalo okraje kapra a obě těsta se spojila. Po chvilce řízek oobrátit a dosmažit z druhé strany do zlatova. Nakonec kapří bramborák necháme na roštu odpočívat v troubě na 80°C přibližně 10 minut podle výšky řízku. Podívejte se na celý recept!

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak na tradiční trdelník | recept
Tradiční trdelník | recept. Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Sypané skořicí, oříšky či kakaem, plněné zmrzlin…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.