Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady
Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady. Díky tomuto jednoduchému receptu budete mít alternativu k velmi mastným marinádám, které se pro nakládání masa používají běžně. Chuťově jde o delikatesu, jejíž příprava přitom zabere jen pár minut. Prsa v bylinkovém jogurtu by neměla chybět mezi vašimi oblíbenými kuřecími recepty.
Co je potřeba
• 300 g kuřecích prsou
• 250 ml jogurtu
• lžička tymiánu
• sůl
• olej
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a jemně je naklepejte prsty. Nikdy nepoužívejte paličku na maso!
Maso na pár místech trochu nařízněte.
Připravte si bylinkový jogurt. V misce smíchejte bílý jogurt, lžičku tymiánu a sůl. Podle chuti můžete přidat i několik kapek šťávy z citrónu (ne z citrónky).
Pak maso ve směsi pořádně obalte.
Dejte rozpalovat pánev s olejem a maso osmažte.
Ideální přílohou je salát, nebo také vařené brambory, případné i čerstvé pečivo.
Recepto.cz je oblíbený portál pro všechny milovníky dobrého jídla i pro každého, kdo tápe, co nebo jak uvařit. K dispozici jsou na něm stovky receptů ve všech myslitelných kategoriích, které mohou uživatelé sami přidávat a sdílet se svými přáteli přes Facebook. Recepty si uživatelé mohou také přidávat do oblíbených, nebo rovnou tisknout a vytvořit si tak svoji vlastní unikátní kuchařku.




Diskuze k článku