Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady

Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady. Díky tomuto jednoduchému receptu budete mít alternativu k velmi mastným marinádám, které se pro nakládání masa používají běžně. Chuťově jde o delikatesu, jejíž příprava přitom zabere jen pár minut. Prsa v bylinkovém jogurtu by neměla chybět mezi vašimi oblíbenými kuřecími recepty.

Co je potřeba

• 300 g kuřecích prsou
• 250 ml jogurtu
• lžička tymiánu
• sůl
• olej

1

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a jemně je naklepejte prsty. Nikdy nepoužívejte paličku na maso!

2

Maso na pár místech trochu nařízněte.

3

Připravte si bylinkový jogurt. V misce smíchejte bílý jogurt, lžičku tymiánu a sůl. Podle chuti můžete přidat i několik kapek šťávy z citrónu (ne z citrónky).

4

Pak maso ve směsi pořádně obalte.

5

Dejte rozpalovat pánev s olejem a maso osmažte.

6

Ideální přílohou je salát, nebo také vařené brambory, případné i čerstvé pečivo.

Recepto.cz je oblíbený portál pro všechny milovníky dobrého jídla i pro každého, kdo tápe, co nebo jak uvařit. K dispozici jsou na něm stovky receptů ve všech myslitelných kategoriích, které mohou uživatelé sami přidávat a sdílet se svými přáteli přes Facebook. Recepty si uživatelé mohou také přidávat do oblíbených, nebo rovnou tisknout a vytvořit si tak svoji vlastní unikátní kuchařku.
Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kuřecí špízy | recept
Jak udělat kuřecí špízy | recept. Kuřecí špízy připravíme z kuřecích prsou, na špízy z kuřecího masa nesmíme zapomenout přidat žampiony a cibuli. Špíz…
Jak upéct kuře po myslivecku
Kuře podle receptu ze středomoří je ryze letním pokrmem. Je to lehké zeleninové jídlo, které nejlépe chutná, je-li uvařeno z čerstvé zeleniny. Uvedené…
Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.