Co je potřeba

Co budeme potřebovat:
125 ml vroucí vody
65 g kuskusu
60 ml vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci dijonské hořčice
špetku soli
špetku cukru
špetku pepře
1 jarní cibulku
2 stroužky česneku
1 zelenou papriku
kousek avokáda
kus salátové okurky
1 větší konzervu tuňáka
větší hrst mraženého hrášku
řeřichu na ozdobu

1

Kuskus si odvážíme, nasypeme ho do středně velké misky a zalijeme vroucí vodou, případně zeleninovým vývarem (ideálně domácím, pokud použijete vývar z kostky, pokrm už následně nesolte). Misku přikryjeme a necháme přibližně 7 minut stát, kuskus nasákne veškerou vodu a změkne. Po uplynutí dané doby kuskus lehce načechrejte vidličkou, přiklopte a udržujte teplý.

2

Mražený hrášek nechte povolit. Zatímco se nám připravuje kuskus, přichystejte si zálivku. Olivový olej, vinný ocet a dijonskou hořčici prošlehejte v menší misce metličkou, aby se všechny složky spojily a nabyly hladké konzistence. Česnek zbavte slupky a prolisujte ho do misky se zálivkou. Poté osolte, opepřete a trochu ocukrujte. Zálivku uložte v chladu.

3

V dalším kroku si připravte zbytek zeleniny. Papriky očistěte, omyjte a nakrájejte na drobné proužky. Jarní cibulku očistěte a nasekejte nadrobno. Salátovou okurku oloupejte (v létě nemusíte), avokádo také zbavte slupky a oboje pokrájejte na kostičky.

4

Nakonec otevřete konzervu tuňáka a slijte ji. Tuňáka společně se zeleninou, včetně hrášku, vmíchejte ke kuskusu a směs zalijte připravenou zálivkou. Řeřichu nakrájejte nadrobno a posypte jí kuskusový salát. Salát můžete ihned podávat, nebo jej můžete před servírováním vychladit.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)