Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit lasagne se špenátem a mletým masem | recept

Lasagne se špenátem | recept. Pokrmy z těstovin jsou v kuchyni oblíbené. Příprava těstovinových jídel není složitá a je poměrně rychlá. Na výběr je mnoho druhů těstovin a stejně tak velké množství receptů na jejich přípravu. Těstoviny už nejsou jen přílohou k omáčkám, ale podávají se i jako hlavní jídlo. Recept na lasagne se špenátem je snadný, pokrm je sytý a dá se jíst i studený. Není to nic pro odpůrce špenátu, špenát je v jídle dominantní chutí. Pojďme si společně připravit vynikající lasagne se špenátem a mletým masem.

Co je potřeba

  • lasagne
  • mleté maso
  • cibule
  • olej
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • špenát
  • mléko
  • máslo
  • hladká mouka
  • muškátový oříšek
  • vejce
  • sýr na strouhání

Množství surovin se řídí podle připravovaného množství a vlastní chuti.

1

Ve vroucí osolené vodě si předvaříme lasagne. Použijeme dostatečně velkou nádobu a pláty předvařujeme po více kusech, dbáme přitom, aby se neslepily. Předvařené lasagne odkládáme prozatím stranou.

2

Na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a vše opečeme. Přidáme celá syrová vejce a důkladně zamícháme. Hotové maso odložíme také stranou.

3

Připravíme si bešamel. Do ½ litru mléka nastrouháme špetku muškátového oříšku, přidáme 50 g másla, 50 g hladké mouky a za stálého míchání na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Do částečně vychladlého bešamelu vešleháme 2 žloutky. Bešamel odložíme.

4

V dalším kroku si k lasagním připravíme špenát. Na pánvi s troškou tuku si pod pokličkou rozmrazíme buď listový nebo sekaný špenát. Dle vlastní chuti špenát dochutíme česnekem, solí a smetanou. Připravený špenát opět na chvíli odložíme stranou.

5

Vhodnou nádobu vymažeme tukem a položíme první vrstvu lasagní. Obložíme těstovinami i boky nádoby. Na tuto vrstvu rozetřeme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a položíme další vrstvu těstovin. Na těstoviny rozprostřeme špenát, poklademe další vrstvu lasagní a opět masovou směs. Takto pokračujeme až do úplného vypotřebování všech surovin. Navrch jako poslední vrstva přijde bešamel. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut při teplotě 200 °C.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirka K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články