Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pečená jablka s jogurtovým karamelem

Jak připravit pečená jablka s jogurtovým karamelem

Dnešní recept, který vám nabízíme je snadný, celkem rychlý a zcela určitě si na něm pochutnáte. Pečená jablka s karamelovým jogurtem jsou jednoduchou pochoutkou, kterou si zamilujete. A pokud náhodou nemusíte pečená jablka, samotný jogurtový karamel s čerstvým ovocem je také vynikající. Vyzkoušejte sami a uvidíte.

Co je potřeba

  • 4 větší jablka
  • 120 g bílého jogurtu
  • 70 g krupicového cukru
  • plátek másla
  • 100 ml pomerančové šťávy nebo vody

Pracovní postup

1

Příprava jogurtového karamelu

Na pánev nasypte cukr, přidejte tuk a cukr upražte do světle hnědé barvy. Jakmile se roztaví a zbarví se, rozřeďte ho šťávou nebo vodou. Po vychladnutí hustý karamel promíchejte s bílým jogurtem.

 tekutý karamel na talíři
2

Jak upéct jablka

Z jablek vykrojte jádřinec a naskládejte je do pekáčku vymazaného máslem. Jablka nemusíte loupat, snáze se s nimi pak manipuluje a nerozpadnou se. Upečte je při 190 °C doměkka a přeložte na talíř. Podlijte připraveným jogurtovým karamelem a podle chuti přizdobte čerstvým ovocem.

jablka ovoce

Tipy na obměnu

Otvor po jádřinci můžete naplnit směsí marmelády se strouhaným kokosem, mletými ořechy nebo samotným džemem. S jogurtovým karamelem můžete připravit i pečené hrušky.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.